Moda

Nije dovoljan samo dobar izgled – Tri najplaćenija modela na svijetu

Napisao admin

Brazilska bomba Gisele Bundchen je na vrhu spiska najviše plaćenih modela-godišnjeg magazina Forbes . Tokom prošle godine Bundchen je zaradila 45 milijona dolara, i ostaje najmoćniji supermodel u modnom svijetu. Koji modeli su još visoko rangirani na spisku s Gisele?


Gisele Bundchen ( Foto: Cure.ba )

Časopis Forbes je objavio nekoliko vrlo zanimljivih popisa. Jedan od najzanimljivijih je najplaćeniji modeli u svijetu. Ta lijepa lica su obično od najpoznatijih i uspješnih modela, tako da i činjenica da su dobili puno novca nije iznenađenje. Ipak, pitanje ko čuva mjesto vodećeg modela nas zanima.

Tijekom posljednjih 12 mjeseci (maj 2011 do maj 2012) u svijetu je 10 najbolje plaćenih modela zaradilo oko 100 milijuna dolara zajedno. Gotovo polovica od tih prihoda otišala je najbolje plaćenenom modelu – Gisele Bundchen. Brazilski top model,Gisele je zaradila 45 milijuna dolara prošle godine, a za drugu godinu zaredom je najavljena kao najmoćniji model u modnoj industriji.

Kako bi dobili toliki novac, morate biti više nego samo lijepo lice. Osim svoje glasnogovorničke ponude, oglasne kampanje za top brandove i nastupa na pozornici, Bundchen također dobija veliki komad od Ipanema japanke i drugih modnih proizvoda koje nose njeno ime.

Iza Gisele je top-model Kate Moss sa zaradom od 9,2 milijuna dolara. Britanska modna ikona prošle godine imala neke velike modne suradnje sa Rimmel, Longchamp i Vogue.

Treće mjesto na listi Forbes pripada ruskom top modelu Nataliiji Vodianovoj, sa 8,6 milijuna dolara.

Također su tu još i Alessandra Ambrosio, Heidi Klum i Candice Swanepoel.

cure.ba

Komentari

komentara