Moda

Hit na internetu – Kako je to vidjela jedna vjernica: Kako su helanke postale "đavolov predmet"

Napisao admin

Društvenim mrežama posljednjih dana širi se tekst nepoznate autorke koja je izuzetno bijesna zbog djevojaka koje nose helanke. Ona ovaj komad garderobe naziva "glavnim odjevnim đavoljim predmetom"


Helanke (Foto: Arhiva)

Naime, nepoznata autorka helanke naziva “glavnim odevnim đavoljim predmetom”, a očito je da njenu zabrinutost jednim delom izaziva i činjenica da sa verenikom živi u “predbračnoj čistoći” i da bi mu već spomenuti “đavoljev predmet” mogao izazvati nečiste misli.

Članak je pravi biser nenamerne duhovitosti, pa u njemu valja uživati u celosti:

Hvaljen Isus i Marija! Iznervirana odevnim predmetom koji stoji u naslovu, odlučila sam da napišem jedan članak. Zapravo, jutros kada sam bila na Misi, sinula mi je ideja kako bi bilo dobro progovoriti o tome!

Neka me Duh Sveti nadahne da ne budem preoštra i da ne govorim iz svoje ranjenosti, jer iskreno, već mi je dosta devojaka koje se vulgarno odevaju i sklona sam tome da ih odmah osudim. Ponekad mi dođe da idem od jedne do druge i posvestim im kako su se to obukle i pitam ih gde je tu njihovo dostojanstvo i čemu potreba da se tako odevaju? Onda se setim sebe pre i zaključim da su to devojke iste kao ja, samo još na pogrešan način tragaju za nežnošću i ljubavlju!

Za toplije vreme – prozirne kratke lepršave haljine, vruće pantalone i mini suknje, a kad malo zahladi – glavni odevni ĐAVLOV predmet su helanke! Sve se vidi, sve se ocrtava, ceo donji deo tela kao da je go, ali u boji! Crne, bele, sive, pink, s printom cveća ili bez, tigraste ili sa leopard uzorkom jednako vulgarno izgleda, a vidim ih gde god se okrenem, pa čak i u crkvi.

Pre su devojke imale malo više stida pa su barem kada obuku helanke preko nosile tunike, da se pokrije stražnjica i prednji deo ženskih svojina, ali danas toga više nema. Helanke pokazuju svu golotinju žene i cilj je da se obuče što kraća pripijena majica koja bi pokazala još više. Da vam iskreno kažem, već mi je muka od toga! U vezi sam sa dečkom s kojim sam u predbračnoj čistoći. Borimo se oboje protiv napasti i trudimo se da imamo čiste oči, srce i misli, a to je tako teško u ovom svetu! Pogotovo za muški rod, jer se devojke danas oblače katastrofalno! Čak i kada ne želiš da gledaš nameće ti se pred oči, gura se, vrišti da pogledaš!

A momci koji su skloni gledanju formi i linija, lako se uhvate u mreži napasti!

Piše u Bibliji: “Ako te tvoje oko sablažnjava, iskopaj ga!” Pored ovakvih odevnih predmeta svi momci bi mogli biti bez očiju, jer pitam se kojeg to muškarca takvo odevanje ne vodi u sablazan.

Moj verenik i ja smo ranije imali toliko svađa zbog odevanja drugih devojaka.

Baš smo juče išli u jedan trgovački centar kako bi mom vereniku kupili odelo za naše venčanje. Nađemo se na pokretnim stepnicama i eto ti devojke ispred nas – sama golotinja, prozirne helanke i uska ”nazovimo neznatna” majica i ne možeš ju zaobići pogledom ni da želiš!

Čim sam to videla, ukočila sam se od straha, jer sam odmah pomislila – ako moj verenik samo i pogleda, već je uprljao oči i postoji mogućnost da mu tu sliku kasnije zlo još nameće po glavi ili u stanju nesvesnosti, tj.sna, ali i ne želim da on uopšte ima prizor takve žene makar i na trenutak pred svojim očima!

Jedina koju će on gledati u takvom izdanju bih trebalo da budem ja i to nakon našeg venčanja i čuvam njegove oči ljubomorno za sebe. Iz tog svog straha, ali još više iz ljubavi i da ga sačuvam od prljavštine očiju kažem mu brzo – ”ljubavi, spusti pogled i nemoj gledati ravno!” Ali, muško kao muško, podigne pogled prema gore i odmah ga spusti! Kasnije mi je rekao da se uplašio i nije se snašao jer sam zvučala kao da smo u smrtnoj opasnosti! On je taj dan postio na hlebu i vodi i naravno da je zlo negde moralo ugurati svoje prste!

I šta se dogodi posle toga – celo veče svađe, muke i besa! Ja ljuta jer smatram da je ipak pogledao, a on ljut jer je u stanju besa izrekao sve i svašta i još mu je teško jer sam sumnjala u njega i jer mislim da mi nešto laže. Greh na greh, a sve zbog jedne devojke koja je obukla helanke! Ko zna gde je bila ta devojka za vreme naše svađe, šta je razmišljala ili činila, ali naša cela noć je bila upropaštena zbog njenog oblačenja. Bog dragi neka ju blagoslovi ko god ona bila!

Da se vratim na verenikove reči – ”kao da smo u smrtnoj opasnosti”. Moglo bi se reći da se to i događa zbog takvog odevanja devojaka koje ne razumeju šta rade. Možda ta devojka misli: ”Danas uopšte ne osećam da sam lepa i privlačna pa ću se obući izazovno i seksi da me koji dečko pogleda i vrati mi moju sigurnost i samouverenost! Ništa loše u tome, malo ću sebi podići ego i biće mi bolje!” Ona ne razume da dovodi svoju braću, muški rod, u smrtnu opasnost, tj. opasnost smrtnog greha!

Srce mi se kida dok ovo pišem! Pa devojke, šta radite od sebe? Zašto želite da budete drugima sablazan i napast? Čuvajte svoja tela! Crkva je hram Božji, Isus prebiva u njoj i čovek koji ima još savesti neće grešiti u njoj, osećatće jedno poštovanje i poniznost, ali kaže sv. Pavao da smo i mi Hramovi Duha Svetoga, hramovi Božji. Pa od kuda onda takvo nepoštovanje svojih tela?

Završit ću ovaj članak molitvom:
Dragi Isuse, molim te zaštiti nas sve svojom svetom krvlju od napasti. Čuvaj i štiti svojim blagoslovom naše oči, srca i misli! Blagoslovi sve devojke snagom svoga duha i izleči naše ranjenosti, osećaje manje vrednosti, odbačenosti i manjak ljubavi i nežnosti od strane naših roditelja! Izlij svoju Ljubav Gospodine na sve nas, na svoju dečicu koja mnogo puta rade loše stvari iz neznanja, povređenosti ili iz bunta prema Ljubavi! O daj Isuse moj da se na sve devojke koje ovo čitaju spusti tvoja nežnost i neka zaživi u našim srcima tvoj mili glas: ‘Ti si Kćer moja ljubljena, u tebi mi sva milina!'”

24sata.rs

Komentari

komentara