Moda

Idealne za vas – Traperice: Koji model pristaje vašoj građi tijela?

Napisao H. H.

Nosimo ih u formalnim i neformalnim prilikama, uz svaku obuću i kombinaciju i baš zato je važno odabrati pravi model traperica jer osim što su trendi i udobne s njima najčešće i pogriješimo. Traperice se biraju po visini, kilaži i obliku tijela, a nikako samo prema trendovima. Doznajte kako odabrati najbolji model za vašu građu tijela


Uske farmerice (Foto: Cure.ba)

Boja
Boju traperica treba birati po građi tijela. primjerice, u tamno plavim trapericama ćete izgledati mršavije jer izdužuju figuru i jednostavnije su za kombiniranje.

Imate jača bedra izbjegavajte isprane mrlje na prednjem i stražnjem djelu natkoljenice. Svjetliji modeli izgledaju urbanije i zanimljiviji su za kombiniranje ali neće vizualno stanjiti figuru već je naglasiti.

Džepovi
Džepovi mogu itekako naglasiti stražnjicu. Visina takozvanog bezeca, odnosno područja ispod pasice i iznad džepova mora biti što manja. Na taj način ćete naglasiti obline.

Džepovi moraju biti na sredini stražnjice jer ako su široko postavljeni vizualno će je povećati.

Žene s većom stražnjicom trebale bi izbjegavati bilokakve ukrase i preklope.

Model
Bilo da tražite skinny, ravan ili pak trapez model pravilo je isto – od struka do koljena traperice trebaju biti uske ili barem strogo pratiti oblik noge. To naravno ne vrijedi za široke, baggy modele ili boyfriend jeans kroj.

Skinny traperice ne pristaje samo manekenkama. Dapače, mogu ih nositi baš svi. Tajna se krije u boji i visini struka, obući, ali i komadima s kojim ćete ih kombinirati.

Trapezice pristaju gotovo svim oblicima tijela jer široke i dugačke nogavice izdužuju figuru i noge se čine duljima. Želite li igrati na sigurno odaberite ravan, takozvani cigareta kroj.

Struk
Viši struk idealan je za žene jačih bokova jer vizualno izdužuje figuru i smanjuje stražnjicu.

Niži struk kao stvoren je za mršavice dugih nogu jer on produljuje torzo i naglašava područje trbuha i struka.

Oblik tijela jabuke gdje dominiraju naglašeni bokovi, bedra i trbuh trebaju birati srednju visinu struka (nešto ispod pupka)

zadovoljna.hr

Komentari

komentara