Moda

Par korisnih trikova – Neugodne mirise iz torbe tjera kafa, soda bikarbona i lavanda

Napisao admin

Mješavina vode i octa čisti kožnu torbu, zrna kave uklanjaju sve neugodne mirise, dok će dim cigareta iz platnene torbice "izvući" nekoliko sati stajanja u hladnjaku


Torba (Foto: Cure.ba)

Kožne torbice baš kao i odjeća lako upijaju različite mirise osobito dim cigareta, no teško ih se riješiti bez uništavanja materijala. U tome pomažu namirnice iz kuhinje, kao što su ocat, kava i soda bikarbona, piše Handbag.

Vanjski dio torbe čiste voda i ocat

U čišćenju kožne torbe najbolji saveznik je vlažna krpa. Dovoljno je vanjski dio prebrisati najprije vlažnom, a potom suhom krpom. Krpa ne smije biti jako mokra jer će uništiti kožu.

Osim toga, u uklanjanju pljesni, bakterija i neutraliziranju mirisa pomaže mješavina octa i vode u omjeru 1:1. Torbu treba očistiti vlažnom krpom i prebrisati suhom koja će upiti višak vlage.

Kava i soda bikarbona uklanjaju neugodne mirise

Soda bikarbona i zrna kave pomažu u uklanjanju neugodnih mirisa. Preporučuje se zrna kave ili malo soda bikarbone staviti u čistu čarapu i ostaviti u torbici najmanje dva dana dok ne upiju sav miris.

Slično djeluje i aktivni ugljen koji se koristi u pročišćavanju voda i u liječenju crijevnih problema. Dovoljno ga je samo umotati u gazu i ostaviti u torbici sve dok ne upije neugodne mirise.

Pomažu i vrećice lavande koje se koriste kao osvježivači ormara i omekšivač u maramicama.

Hladnjak je spas za platnene torbe

Kod neugodnih mirisa pomaže i hladnjak, no ovaj je trik najbolji za platnene torbe. Torbu treba staviti u plastičnu vrećicu i zatvoriti tako da vlaga ne može ući te ostavite u hladnjaku nekoliko sati. Niske temperature ubit će plijesan i bakterije, a samim time i neugodne mirise.

24sata.hr

Komentari

komentara