Moda

Odabrali ste komad odjeće – Šta treba da provjerite prilikom kupovine garderobe?

Napisao admin

Odabrali ste komad odjeće koji vam lijepo stoji i čijom ste cijenom zadovoljni. Evo još nekoliko sitnica na koje treba da obratite pažnju prije nego što majicu, haljinu ili pantalone spakujete u kesu i zadovoljno se uputite svome domu.


garderoba (foto:cure.ba)

PREGLEDAJTE ŠAVOVE

Često se dogodi da neki nije dobro zašiven. Nerijetko promakne i poneka rupica u tkanini. Pogledajte i da li je porub dobar i svuda jednake širine… Bolje sve to da provjerite na licu mjesta, nego da se vraćate i mijenjate kupljeno. 

DUGMAD

Vidite jesu li dobro pričvršćena. Isprobajte ih, zakopčajte, otkopčajte i, ako vidite da su labavo prišivena, bolje potražite drugi komad odjeće kako odmah po dolasku kući ne bi morali da se latite igle i konca. Provjerite da li odjeća ima rezervno dugme, jer naći istu dugmad nije uvijek lako. 

RAJSFEŠLUS

Ako haljina ili pantalone koje kupujete imaju rajsferšlus, isprobajte i njega kako biste vidjeli da li dobro funkcioniše ili negdje zapinje i hvata tkaninu okolo. Razmislite da li rajsferšlus možete da promijenite sami, ako se pokvari, ili ćete morati da potražite pomoć dobrog krojača. 

NABORI I FALTE

Odjeća s naborima i faltama ponekad nije baš najlakša za peglanje. Prije nego što se definitivno odlučite, razmislite da li ćete poslije pranja uspjeti da ih opeglate kako valja ili ćete morati da ih nosite na hemijsko čišćenje. 

ODRŽAVANJE APLIKACIJA

Obratite pažnju na uputstvo za održavanje, naročito ako kupujete odjeću s aplikacijama, kako biste znali kakvo održavanje vam slijedi i da li vam to odgovara.

Blic.rs

Komentari

komentara