Moda

Dobrom odjevnom kombinacijom obojite tmurne dane

Napisao H. H.

Tokom jeseni kiše su neizbježne. Nema smisla da se deprimirate, jer će to dugo potrajati. Prema vremenskoj prognozi, ali i godišnjem dobu, sljedećih šest mjeseci veće su šanse da će padati nego da neće.

Ali, ako se posvetite sebi i naoružate dobrim raspoloženjem, uživaćete i u ovim tmurnim danima.

Otkrivamo vam na koji način da se razvedrite.

Nosite žuto

Budite sami svoje sunce noseći nešto žuto. Žuti mantil, kišobran ili šal popraviće vam istog trena raspoloženje.

Jedite citruse

Znate li da narandže, mandarine i ostalo citrusno voće popravljaju raspoloženje? Probajte, vidjećete da je istina.

Potamnite ten

Neki kažu da tamniji ten priziva ljetne uspomene, te nas čini srećnijim. Ako ne preferirate vještački ten, pomoći će i obični losioni za tijelo koji imaju ljetne mirise. I mirisom možete prizvati sjećanja s ljetnog odmora.

Uživajte u toplom domu

Budući da je već kiša, vanjske aktivnosti su otežane, ali zato možete uživati u toplini doma, uz tople napitke, gledanje televizije ili se jednostavno izležavati uz dobro štivo.

Nosite obuću vedrih boja

Čizme u veselim bojama, posebno ako su vrlo vodootporne omogućiće vam da nesmetano gazite po mokrim ulicama.

Gumene čizme  jesenji hit

Gumene čizme odavno se nose u našim krajevima, ali su u novije vrijeme popularizovane u Engleskoj u modnom smislu, pa su tako preko dizajnerskih brendova stigle i na noge modernih žena kod nas.

Svaka sezona nosi nove trendove, a ispod su najmodernije čizme za kišu za sezonu jesen  zima 2017/2018. Iako nema puno promjena u odnosu na prethodne sezone.

Uzmite u obzir da je guma hladna, pa ako ih planirate nositi u kasnu jesen ili zimu, kupite broj veće kako biste ostavili prostora za termouloške i deblje čarape.

nezavisne.com

Komentari

komentara