Moda

Hidžab na modnoj pisti u New Yorku: Predsjedniče SAD-a, nećemo vam ništa!

Napisao H. H.

Hidžab i abaja-haljine zauzeli su centralnu poziciju na modnoj pisti u New Yorku budući da su indonezijski dizajneri započeli sa raznolikom modnom sedmicom nadajući se da će promijeniti predrasude na zapadu.

Američki mediji prenose da modna industrija sve više dobija političku ulogu s obzirom na to da se trudi predstaviti raznolikost i prihvatljivost muslimanskih stilova oblačenja u zemlji u kojoj je predsjednik Donald Trump.

Dizajnerka Dian Pelangi izjavila je kako je cilj pokazati svijetu da žena može biti lijepa i elegantna sa hidžabom. Slične poruke poslala je i dizajnerka Vivi Zubedi koja se osvrnula i na politiku američkog predsjednika koji pokušava ograničiti imigraciju muslimana.

“Predsjedniče, volimo vašu zemlju i volimo vaše ljude. Nećemo učiniti ništa vama, a ni vašem narodu. Svi smo isti. Riječ je o čovječanstvu“, kazala je Zubedi.

 

Ova dizajnerka iz Jakarte ističe kako ima mnogo klijenata iz SAD-a poručujući da je hidžab prelijep i da smo u konačnici svi ljudi bez obzira na religijsku pripadnost.

Komentari

komentara