Moda

Zašto ne biste smjeli svaki dan nositi iste cipele?

Napisao H. H.

Ovo će razveseliti sve “kolekcionarke” diljem planete

AKO se osjećate krivo svaki put kada pogledate u svoju zavidnu kolekciju cipela, savjest će vam uskoro biti malo čišća.
Iako vam vjerojatno i nije trebao razlog za kupovinu još jednog para cipela, stručnjaci su vam ga upravo poklonili. Naime, prama istraživanju velikog američkog proizvođača i prodavača cipela, tvrtke Allen Edmonds, nošenje istih cipela svaki dan nije dobro ni za vas ni za vašu obuću. Mijenjate li ih svakodnevno, cipele ća trajati dulje, a bitan je i način na koji ih čuvate.
“Najbolji način da produžite vijek trajanja svoje obuće jest da ju svakodnevno rotirate i da se pobrinete za cipele nakon svakog nošenja”, objasnili su iz Allena Edmondsa za Business Insider.
Kad isti par cipela nosite baš svaki dan, znoj sa stopala nakuplja se u njima i ne stigne se osušiti, zbog čega obuća s vremenom mijenja oblik. To pogotovo vrijedi za kožne cipele na koje znoj utječe najgore, jer ih izvija i čini podložnijima pucanju, a da ne govorimo o smradu…

Još jedna nuspojava znoja jest i ta što čini cipele koje nosite svakodnevno plodnim tlom za razvoj bakterija i gljivica, koje narušavaju higijenu vaših stopala.
Stoga, sljedeći put kada osjetite grižnju savjesti zbog kupovine još jednog para cipela, samo se sjetite ovoga i krivnja će odmah nestati.

Komentari

komentara