Moda

Espadrile nikada nisu bile poželjnije!

Napisao H. H.

Proljeće i ljeto provedite u obući koja je osvojila svjetski poznate dizajnere

Iako nikada nisu u potpunosti iščeznule, espadrile posljednjih godina doživljavaju pravi revival. Svjetski poznat brendovi poput Stelle McCartney, Valentina, Guccija, Michael Korsa, Missonija, Chloe i Sophie Webster uvrstili su ih u svoje aktualne kolekcije a pravi boom su doživjele već prošle sezone kada ih je u ponudu uvrstio Karl Lagerfeld za Chanel.

Svoje porijeklo espadrile vuku s Pirineja gdje ih već više od šest stoljeća tradicionalno izrađuju seljaci i to od čvrste morske trave od koje se ‘plete’ užad, ali i potplati espadrila i platna kao gornjišta obuće. U svojem izvornom obliku espadrile su popuno ravna obuća koja se dodatno na nozi učvršćuje vezicama oko gležnja, no danas su nerijetko i visokih, punih peta.

utekst1.jpg

Voljele su ih nositi neke od modnih ikona poput Sophie Loren, Jackie Kennedy i Lauren Bacall. Super ugodne i ultra retro, espadrile će se ovoga proljeća i ljeta definitivno vratiti u grad, a među prvima je svoju kolekciju espadrila Origine Slim prezentirao Havaianas koji novom kolekcijom predstavlja novu liniju i potpuno novi oblik espadrila.

Novi, tanji i elegantniji model dizajniran je za posebno za žene, a nisko rezani i zaobljeni gornji dio stopalu daje delikatniji izgled. Svaki par dolazi s vezanjem oko gležnjeva za maksimalno ženstven dojam. Vrpca se jednostavno skida ukoliko želite izgled klasične espadrille ili mijenja s vrpcom u drugoj vibrantnoj nijansi za stilski dojam neodoljive fashion balerine.

Klikom na fotografiju pogledajte sve Havaianas modele!

Ukoliko želite izgledati izgledati jako šik, espadrile kombinirajte uz kratke hlačice i potkošulju te šešir široka oboda. Ako pak želite biti sofisticirani obujte ih uz dugi kaftan. U dnevnim gradskim varijantama super će izgledati na mini traper haljine ili hlače 3/4 dužine.

Preplanule noge u modelima vibrantnih boja posebno će doći do izražaja, pa svakako nabavite bar jedan par za dugo toplo ljeto. Najvažnije je pripremiti se na vrijeme!

utekst3.jpg

Komentari

komentara