Ljubav i veze

Ovo su najbolje i najgore godine za ulazak u brak: Uopšte nije onako kako smo mislili

Napisao H. H.

Čini se da je sve što smo mislili da znamo o braku pogrešno

Nova istraživanja pokazala su da je najbolje ući u brak između 28. i 32. godine života ako želimo da izbjegnemo razvod.

Podaci istraživanja američkog Univerziteta Juta pokazali su da su oni koji brak sklope nakon 32 godine u mnogo većoj opasnosti da će se razvesti u odnosu na parove koji se vjenčaju u kasnim dvadesetima.

U istraživanju su u obzir uzeti društveni i demografski faktori poput rase, strukture porodice, religije, se*sualne prošlosti i veličine mjesta u kojem osoba stanuje.

Za skoro svakoga kasne dvadesete čine se kao najbolje godine za ulazak u bračnu zajednicu”, rekao je Nik Volfinger, vođa istraživanja.

On je istakao da su rezultati istraživanja jasno pokazali da osobe koje se vjenčaju u srednjim tridesetima teže ostaju u braku.

Oni koji čekaju srednje 30-te godine da bi otišli pred oltar možda nemaju potrebne predispozicije za brak, bilo zbog teške ličnosti ili poteškoća s uspostavljanjem međuljudskih odnosa, pa zato kod njih postoji veći rizik od razvoda”, rekao je ovaj istraživač.

Napominje i kako se pojedine osobe u tridesetim godinama, a koje bi i bile dobar bračni partner, osjećaju dobro i kao samci ili im odgovara da žive u vanbračnoj zajednici.

Takođe, prema ovom istraživanju neke osobe koje odlažu brak godinama se toliko naviknu na samački život da ne budu dobri bračni partneri ako se ikada odluče da stupe u brak.

Komentari

komentara