Ljubav i veze

Savjetujemo – Vježbe povjerenja za bračne parove

Napisao admin

Svaki put kada on dobije poziv i odlazi iz sobe, mislite da ima ljubavnicu. Svaki put kad ona otvori usta, znate da će vas kritikovati zbog nečega. Jeste li u toj fazi braka u kojoj ne vjerujete vašem bračnom drugu? Ako jeste, onda morate probati uraditi neke vježbe povjerenja, kako bi vaš brak bolje funkcionisao.


Par (Foto: Cure.ba)

Svi znamo da je brak bez povjerenja kao tijelo bez duše. Zbog toga svaki par s problemima mora isprobati ove vježbe za izgradnju povjerenja. Uz pomoć njih ćete naučiti opet vjerovati jedno drugom. 

1. Neka vam supruga odabere odjeću. 

Dakle, dopustite vašoj ženi da vam izabere odjeću za posao bez razmišljanja da li će napraviti loš posao. 

2. Zatvorite oči i spavajte kada on vozi. 

Umjesto da mu govorite kada treba zakočiti, ili smanjiti brzinu, samo zatvoriti oči i spavajte. To će mu dati do znanja da vjerujete njegovoj vožnji, a samim tim da vjerujete njemu. 

3. Zovnite vaše prijatelje na večeru. 

Pozovite vaše prijatelje na večeru i pustite neka vaša žena bude domaćica. Neka ona odluči šta će se jesti, koji će biti deokor i slično. To ne znači da joj ne trebate pomoći. Morate joj pomoći, ali bez propitivanja njezinih odluka.

4. Zatvorite oči i neka on povede niz stepenice. 

To je vrlo važna vježba za izgradnju povjerenja. Vi dopuštate njemu da vas vodi niz stepenice, a kada to činite znači da stavljate vašu sigurnost u njegove ruke. Do trenutka kada dođete do posljednjeg koraka, shvatit ćete da opet imate povjerenje u vaš brak.

5. Razmijenite bankovne lozinke. 

Ovo će biti posljednji korak u procesu izgradnje povjerenja. Povjeravanje lozinke vašeg teško zarađenog novca je teško, ali nije nemoguće. I ova vježba izgradnje povjerenja treba biti obostrana. Tako ćete oboje pridonijeti vašem boljem braku. 

cure.ba

Komentari

komentara