Ljubav i veze

Pet univerzalnih razloga – 5 razloga zbog kojih neke žene vole posesivne muškarce

Napisao admin

Imati posesivnog muškarca u vašem životu može biti dobra stvar za vas ili strašna noćna mora. Vrlo je teško reći što žena vidi u takvoj osobi.


Posesivnost (Foto: Cure.ba)

Naprimjer, ako pitate damu koja bi voljela da ima posesivnog muškarca pored sebe zbog čega je to tako, ona će odgovoriti da bi voljela imati posesivnog muškarca, ali ne previše posesivnog, već umjereno posesivnog muškarca. To bi moglo značiti da bi trebao držati njenu ruku u prisustvu njegovih muških prijatelja, ali ne bi joj trebao prigovoriti oko nošenja kratkih suknjica. 

Ovo je pet univerzalnih razloga zbog kojih žene smatraju posesivne muškarce privlačnim. 

1. Bolje posesivan nego ravnodušan

Većina žena smatra da je bolje da imaju pored sebe posesivnog muškarca nego ravnodušnog. Ako imate muškarca koji veoma rijetko pita gdje idete i pita vas šta oblačite, onda on vjerovatno ne misli ozbiljno sa vama. Posesivnost dolazi iz ljubavi i ukazuje na brižnu prirodu.

2. Lakše ih je učiniti ljubomornim.

Žene vole muškarce posesivne prirode jer ih je lako napraviti ljubomornim. Ukoliko vam je to clj, samo plešite sa svojim najboljim prijateljem neko vrijeme, i on će goriti od zavisti.

3. Jednostavno je dobiti njihovu pozornost. 

Većina žena se žali da im njihovi partneri ne daju svu svoju pažnju nakon što veza postane ozbiljnija. No, ako je vaš muškarac posesivan, lako je privući njegovu pozornost. Samo nosite seksi odjeću i odmah će se početi zaštitnički ponašati.

4. Figura oca. 

Većina žena podsvjesno traži figuru oca u svojim muškarcima. To je zajedničko za djevojke da traže atribute njihovih očeva u svojim dečkima ili muževima. Posesivnost je jedan od univerzalnih osobina očinstva.

5. Mazohist ste. 

Vidjet ćete da mnoge pametne, inteligentne i lijepe žene pate od užasno uvredljivog odnosa. To je zato što duboko u sebi kriju mazohističnu stranu svoje osobnosti. One uživaju u boli i patnji u lošim odnosima s posesivnim partnerima.

cure.ba

Komentari

komentara