Ljubav i veze

Shvatio da ga žena vara, pa ljubavniku napisao pismo koje je postalo hit na planeti!

Napisao H. H.

Jedan prevareni muž ljubavniku svoje žene sastavio je listu zahtjeva i objavio je na Craigslistu, najvećem američkom oglasniku. Njegov oglas ubrzo je postao viralan, a mi ga prenosimo u cijelosti.

“Tipu koji mi obrađuje ženu. Dobro znaš ko si. Da, sve znam. Ne, nisam ljut, želio bih te samo zamoliti nekoliko stvari:

1. Molim te prestani ostavljati podignutu dasku na WC školjci jer uvijek ja ispadnem kriv.

2. Možda mi daješ šansu da odem na pecanje češće, ali molim te da prestaneš piti moje pivo. Sasvim je u redu da popiješ nekoliko kad si u posjetu (Bog zna da ja moram popit barem nekoliko prije nego mi ona postane atraktivna), ali ostavi mi ipak nešto jer ja moram s njom biti puno duže nego ti.

3. Ako ipak popiješ sve, kupi još ili barem ostavi novac na stolu da ja kupim.

4. Zamolio bih te da staviš novu rolu WC papira kad je potrošiš. Iz nekog razloga moj sin misli da se ne mora obrisati ako nema papira. Držimo ga ispod umivaonika, ali slobodno možeš predložiti bolje mjesto.

5. Kada završiš s obrađivanjem moje žene, obriši se nečim što se može baciti. Košara s odjećom s desne strane kreveta je moja i odjeća je čista iako je ona ne pere. Prošle sedmice izašao sam s mrljom na košulji (hvala).

6. Nemoj govoriti mojoj djeci da si im ujak. Možda su mali, ali nisu retardirani.

7. Prestani pojačavati grijanje, ja sam taj koji plaća račune.

8. Kad te pita “izgledam li u ovim pantalonama debelo, reci ‘ne’. Možda misliš da će je drugačiji odgovor natjerati da razmisli hoće li i dalje jesti kilogram sladoleda dnevno, ali zapravo joj daješ razloga da ode kupiti nove pantalone u kojima će izgledati jednako debelo.

9. Prestani jesti našu hranu. Prošle sedmice si pojeo kolače koje mi je mama poslala za rođendan. Moja žena godinama nije skuhala nešto tako dobro.

10. Probaj prebaciti težinu na drugu stranu kad sjediš u mojoj fotelji jer praviš udubljenje koje me vuče na desno.

I na kraju, želim ti zahvaliti što si je za Valentinovo odveo na ručak. Nije bila bijesna kao inače i naručila je samo jedno jelo. Od viška novca možda odvedem djecu u kino.

Nadam se da mi možeš pomoći sa svim stvarima koje sam nabrojao. Ako to učiniš za mene, javljat ću ti kada neću biti tu i koliko dugo tako da nećeš morati brinuti i žuriti.”

Komentari

komentara