Ljubav i veze

Ljubav u tvom životu počinje u tebi – Voli sebe i svijet će te voljeti!

Napisao admin

Unutar tebe same postoji dovoljno kvalitete, mudrosti i ljepote…


Žena (Foto: Cure.ba)

Ljubav u tvom životu počinje u tebi, a ne izvan tebe. Ona nije ovisnost o drugima već tačka i mjesto snage koje te pokreće prema naprijed. Ona je tu, sada i ovdje, u ovom trenutku, jedinom kojeg imaš! I samo sa stalnom, osobnom evolucijom možeš graditi osjećaj ispunjenosti i smisla

Ljubav i nesigurnost

Činjenica je, dakle, da jedni bez drugih ne možemo jer sebe spoznajemo tek u odnosima s drugima, kao što i osobno rastemo prolazeći izazove zajedno.

Kada smo u “dobrim” odnosima s drugima često znamo reći kako nas oni nadopunjuju, kada smo zaljubljeni ili u ljubavnim vezama govorimo o tome kako postajemo cijeli tek u prisustvu te druge osobe te isto tako kako se bez nje ne osjećamo potpuni.

Iluzija o “pravoj ljubavi”

Takav stav podrazumijeva da ti je potreban oslonac izvan tebe te da svako postane potpun i cjelovit tek kada nađe “srodnu” dušu. Što onda znači i da s nestajanjem te druge osobe ostaješ nepotpun, nedovoljan, devastiran.

Osim što zvuči romantično, ovakvo mišljenje te uistinu više odvlači od cjelovitosti i radosti i samo hrani iluziju o “pravoj” ljubavi (“ne mogu živjeti bez tebe” je jedna od izjava u koju se mnogi zaklinju). Velika očekivanja rađaju velika razočarenja.

A kada misliš kako je ljubav u tebi, ne izvan tebe i kad osjetiš “more ljubavi” unutar sebe moguće je susresti se s drugim morem ljubavi i tako biti u tom oceanu koji nema granice, uvjete, ograničenja, ljubomoru.

cure.ba

Komentari

komentara