Ljubav i veze

Problemi s psihom – Ovo su razlozi zbog kojih ne možete doživjeti orgazam

Napisao admin

Istraživanjima je utvrđeno da oko 12 posto žena nikada nije doživjelo seksualni vrhunac, a ženski orgazam izostaje u oko 75 posto spolnih odnosa. Radi li se o fizičkom problemu ili emotivnoj blokadi, ili oboje?


Orgazam (foto: Cure.ba)

Fizički razlozi

Jedan od glavnih fizičkih uzroka izostanka orgazma je nedovoljna stimulacija klitorisa. Većini žena potreban je direktan kontakt kako bi dosegle vrhunac, što se često prilikom vođenja ljubavi ne dogodi.

Drugi najčešći razlog je umor ili opća slabost. Naša tijela nisu strojevi – orgazam se ne može postići samo pritiskanjem pravog gumba. Osjećate li se umorno i iscrpljeno, na prvom mjestu neka vam bude dovoljno sna, a ne seksualno zadovoljenje.

Medicinski razlozi

Neke bolesti također mogu odmoći u postizanju seksualnog užitka – općenito govoreći, radi se o vaskularnim, neurološkim ili hormonalnim poremećajima.

Problem može nastati kao popratna pojava uzimanja određenih vrsta lijekova, a vrlo često operacija zdjelice može uzrokovati oštećenje živaca i gubitak osjeta. Sumnjate li da se nešto od ovoga dogodilo vama, obratite se liječniku za pomoć, piše Trigon.

Psihički razlozi

Sigurno ste već čuli savjete poput opusti se, ali da je tako jednostavno već bi do sada to i napravili, zar ne? Nevolja je u tome što takve vrste psiholoških blokada nisu racionalne.

cure.ba

Komentari

komentara