Ljubav i veze

Onaj "pravi" – Srele ste pravog?

Napisao admin

Da li ste svaki put našli manu muškarcu koji se pojavio u vašem životu u posljednje vrijeme? Uvijek mu je nešto falilo? Nikad niste u potpunosti zadovoljni? Žene često kategoriziraju muškarce i kada nekoga svrstaju u kategoriju prijatelja, nikada ne žele da pređu s njim granicu prijateljstva. A šta ako je neko od vaših prijatelja onaj „pravi“?


Ilustracija (Foto: Cure.ba)

Ukoliko nakon nekog vremena shvatite da osjećate prema svom prijatelju više od prijateljstva, odnosno da imate znakove seksualne privlačnosti, vrijeme je da razmislite. Da li se ljutite kada se u njegovom životu pojavi neka druga žena? Pamtite li sve komplimente koje vam je uputio? Da li vas boli njegova kritika? Sve su to znakovi da između vas dvoje ima nešto više.

Kada ste na kraju shvatitli da vam se zaista sviđa, vrijeme je da saznate da li se i vi njemu sviđate.  Pomalo posmatrajte njegovo ponašanje, pa ako primjetite da je nervozan dok sjedi kraj vas ili vas zove nakon propalog sastanka ili vam kupuje savršeni poklon za rođendan budite sigurne da ni njemu nije svejedno kada je u vašoj blizini.

Sada kada ste napokon shvatili da vam se sviđa, a možda i vi njemu vrijeme je da nešto učinite. Ali budite oprezni, da ne biste pokvarili prijateljstvo koje ste već izgradili. Najbolje bi bilo da ga pozovete vani i kažete mu šta osjećate prema njemu.

 

cure.ba

Komentari

komentara