Ljubav i veze

Otkrivamo – Znakovi nezdrave veze

Napisao admin

Nedavno istraživanje otkrilo je da je čak 2/3 studenata u ekom periodu iskusilo zlostavljanje u vezi. Nezdrave veze nisu rijetkost, ali ih je važno na vrijeme prepoznati i okončati kako stvari ne bi izmakle kontroli. Otkrivamo vam znakove nezdrave veze koje ne biste trebali zanemarivati.


Ilustracija (Foto: Cure.ba)

Ljubomora – Ljubomora je glavno obilježje nezdravih veza. Ako vas partner stalno optužuje za prevaru, ne odobrava vašu „oskudnu“ odjeću, ljuti se kada ste u društvu drugih muškaraca i stalno vas želi kontroliati, jasno je da je maalo toga u takvoj vezi zaista zdravo.

Kontrolisanje – Partneri u nezdravim vezama bili bi najsretniji kada bi svojim partnericama mogli potpuno upravljati. Ako vam govori šta smijete a šta ne smijete odjenuti, s kim se družiti, gdje izlaziti i šta raditi, ozibljno razmislite o okončanju veze.

Prijetnje – Ako nije po njegovom, on će jednostavno morati prekinuti vezu. Ako pokleknete jednom, pokleknut ćete i drugi put. Stoga, dobro razmislite da li vam je potreban neko ko će vam prijetiti svaki put kada sve nije onako kako on želi.

Psiha – Možda pati od depresije ili napada panike? Ako smatrate da sa njegovom psihom nešto nije uredu, bilo bi pametno potražiti stručnu pomoć.

cure.ba

Komentari

komentara