Ljubav i veze

Otkrivamo – Skriveni neprijatelji uživanja u spolnom odnosu

Napisao admin

Tradicionalni i pomalo zastarjeli stavovi neće učiniti ništa dobro za vaš seksualni život. Naime, najnovije istraživanje pokazalo je da ljudi koji misle da inicijativu za seks uvijek treba da preuzimaju muškarci, nisu baš tako zadovoljni svojim seksualnim životom. To je posljedica činjenice da takve osobe uglavnom imaju manjak samopouzdanja, a to čak čini i da im odlazak u kupovinu kondoma, na primjer, izaziva nelagodu, piše Cosmopolitan.


Ilustracija (Foto: Cure.ba)

U istraživanju je učestvovalo 500 muškaraca i žena starosti između 18 i 29 godina,  koji su imali zadatak da popune upitnik o svom seksualnom životu i opštim pogledima na seksualnost.

Naučnici su uočili da i muškarci i žene koji se drže tradicionalnih principa koji strogo dijele muško i žensko (ne)prihvatljivo ponašanje imaju generalno lošiji seksualni život. Oni imaju stav da je muškarac taj koji treba da dominira u seksu, što se negativno odražava na oba pola – on je pod pritiskom, a ona ne može da dobije ono što želi. Sve to ih sprječava da se opuste i uživaju u seksu.

Prema riječima stručnjaka, takav odnos prema seksu je teško promijeniti, ali nije nemoguće. Uz malo truda svi bi mogli da postignu kvalitetniji i relaksiraniji seksualni život.

cure.ba

Komentari

komentara