Ljubav i veze

Ljubav – Najgori savjeti najboljih drugarica

Napisao admin

One vam stvarno žele sve najbolje, ali ponekad svojim savjetima rade sve, samo ne pomažu vašem ljubavnom životu.


Prijateljice (Foto: Cure.ba)

Ako se među savjetima vaše najbolje drugarice nađu neki od ovih, samo kimnite glavom, pravite se da ćete poslušati, i uradite potpuno suprotno:

1. Izgledaš super, obuci to!

Djevojke imaju poseban talent kojim dižu ego svojim drugaricama: Vaša najgora odjevna kombinacija može da bude dočekana s komplimentima samo zato što je drugarici neprijatno da kaže da izgledate kao da ste ispali iz ‘98.

Prave drugarice će vam reći kako stvari stoje, ali ni to ne mora ništa da znači. Ako stvarno želite dobar savjet šta da obučete za prvi sastanak, pitajte muškog prijatelja – on ipak zna iz prve ruke.

2. Možeš ti i bolje

Jasno je da možete bolje od propaliteta koji vas vara na sve strane, ali neke djevojke, poučene situacijama iz romantičnih filmova i serija, očekuju princa na bijelom konju za sebe i sve svoje drugarice.

U filmu je dobro ne pristajati na kompromise i tražiti muškarca koji će vam u svemu odgovarati, ali stvarnost ne nudi takva rješenja. Drugim riječima, ako planirate da odbijete muškarca samo zato što vam se ne sviđaju njegove cipele, jednostavno ga zamislite u drugačijim cipelama i dajte mu šansu.

3. Muškarci te se boje, kontroliši se

Činjenica je da se neki muškarci jednostavno boje uspješnih žena koje govore ono što misle. Neke drugarice će vam reći da malo smanjite dozu serviranja vlastitog mišljenja, ali ovdje u potpunosti griješe: ako ste stvarno žena sa izraženim stavovima, nikada nećete pristati na muškarca koji se ne usuđuje da ih čuje. Stišavanje sopstvenog glasa može vam osigurati drugi sastanak, ali na trećem ćete se pitati zbog čega ste uopšte na kafi sa takvim tipom.

cure.ba

Komentari

komentara