Ljubav i veze

Istraživanja – Mislili ste da znate sve?

Napisao admin

Evo jedne najnovije i totalno bizarne vijesti – seks bez prezervativa može pozitivno uticati na ženino psihičko i fizičko zdravlje, navodi se u studiji Archives of Sexual Behavior.


Ilustracija (Foto: Cure.ba)

U istraživanju su učestvovale 293 žene, a od njih se zahtjevalo da ispune dvije ankete. U jednoj su bila pitanja o seksualnom životu, a u drugoj o psihičkom stanju. 

Nakon što su analizirali rezultate, zaključeno je da su one žene koje ne koriste prezervative manje depresivne od onih koje ih koriste tokom seksa. 

Međutim, nije ovo jedino istraživanje koje je dalo šašave rezultate. Donosimo vam još četiri takva. 

Više testosterona = više masturbacije 

Stručnjaci sa Univerziteta u Mičigenu ispitivali su 196 žena o tome koliko često masturbiraju i koliko se često upražnjavaju seks. Nakon analize ispitanica došlo se do saznanja da žene s najvišom nivoom testosterona imaju i veću želju za masturbacijom. No, ima i jedna kvaka – žene s većim nivoom testosterona imaju manju želju za seksom! 

“Bacite” pogled na njene usne 

Oblik usana može otkriti kakve orgazme ima žena, pokazala je studija iz 2011. godine objavljena u magazinu Journal of Sexual Medicine. Stručnjaci i su analizirali rezultate onlajn ankete u kojoj je učestvovalo 258 žena i koje su dale podatke o obliku svojih usana, kao i sposobnosti da dožive vaginalni orgazam. Nakon analize stručnjaci su zaključili – žene s istaknutijom gornjom usnom imaju više šanse da dožive vaginalni orgazam! 

Dajte joj čarape, pomognite joj da dođe do “kraja” 

OK, čarape same po sebi neće joj pomoći da doživi orgazam, ali veća temperatura u spavaćoj sobi može u tome imati veliku ulogu prema jednom holandskom istraživanju. 

“Na početku našeg istraživanja samo 50 posto ispitanica doživelo je orgazam”, kaže autor studije Gert Holstege, profesor sa Univerziteta u Groningenu u Holandiji. 

“Ipak, otkrili smo da im je bilo nelagodno jer im je bilo hladno, imale su hladne noge. Dali smo im čarape i nakon toga ih je orgazam imalo njih 80 posto”, objasnio je profesor. 

Obratite pažnju na njen hod 

Žene koje hodaju energičnije i više njišu bokovima imaju veću vjerovatnoću da dožive vaginalni orgazam, kaže istraživanje objavljeno u magazinu Journal of Sexual Medicine. Istraživači su dali ženama da ispune upitnik o svom seksualnom životu pa su ih nakon toga podijelili u dvije grupe – one koje vaginalne orgazme imaju redovito i one koji ih imaju rijetko.

cure.ba

Komentari

komentara