Ljubav i veze

Sigurna večera – Zašto se muškarci žene čak i kad nisu zaljubljeni

Napisao admin

Vjerujemo kako se većina muškaraca ženi jer je pronašla ljubav svog života, ali ima i onih koji se ne žene iz ljubavi.


Brak (Foto: Cure.ba)

Finansijska korist na stranu, ovo su najčešći razlozi zbog kojih će muškarac koji nije zaljubljen reći sudbonosno da:

Sigurna večera

Zvuči zastarjelo, ali mnogi će muškarci odabrati brak kao osiguranje da će ih neko nahraniti naveče. Većina ih voli kada se neko brine o njima, a dobar obrok prije spavanja im je dobar argument za brak, piše Index.hr.

Prljavi veš

Budimo realni, niko ne voli prati i vješati veš, ali što se mora, mora se. Brak sa sobom ponekad nosi dijeljenje te obaveze, ali u većini slučajeva žena popusti i sve napravi sama. Alternativa je da čeka dok se muškarac ne sjeti, što bi moglo dovesti do nedostatka čistih čarapa.

Svi frendovi to rade

Njegov najbolji prijatelj je već u braku, a i ostali se pripremaju na to? Muškarci, kao i žene, ponekad brak shvaćaju kao takmičenje, u kojem žele pobijediti.

Krivica

Neki će muškarci pristati na brak iz čistog osjećaja krivice. Možda nisu zaljubljeni, ali žena s kojom su u vezi očito cilja na vjenčanje, pa će im biti žao uskratiti joj tu želju.

Seks

Garancija da će uvijek imati pravo na seks nekim je muškarcima sasvim dovoljan razlog da zaprose ženu. Nije ni njima zabavno ganjati žene, a što su stariji, to će im draži biti sigurnjak koji imaju kod kuće. Romantično, zar ne?

cure.ba

Komentari

komentara