Ljubav i veze

Ispovijest srbijanskih prostitutki – Mlatili su nas svaki dan, a mušterije su se smjenjivale jedna za drugom

Napisao admin

Pošle smo u Beč da bismo se bavile prostitucijom. Znale smo to. Znale smo šta nam je posao. Radile smo to zbog para, zato smo i krenule. Ali ono što smo tamo doživjele, bilo je strašno.


Prostitucija (foto: cure.ba)

Mlatili su nas svaki dan, na svaku našu riječ, žalbu, dobijale smo batine – ispričale su policije dvije djevojke, žrtve seksualne eksploatacije grupe makroa, koja je juče uhapšena u akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

– Ucjenjivali su nas, ponižavali. Nismo smjele da izađemo iz stana, a mušterije su se smjenjivale, jedna za drugim. Seks su klijentima naplaćivali su i po 2.000 evra, a nama su davali samo petinu novca – kažu djevojke.

Akcija je pokrenuta u saradnji sa policijom Austrije, gdje je grupa makroa organizovala prostutuciju. Imali su stan u Beču, a djevojke su podvodili preko agencijske prostitucije i oglašavanja u dnevnim novinama.

– Uhapšeni su Srđan Pavlović (33) iz Beograda, inače vozač po zanimanju i dvije Mladenovčanke Marijana Stolović (24), pjevačica i Milijana Stolović (44), domaćica. Oni su vrbovali djevojke uglavnom u Beogradu, a koje su se inače bavile prostitucijom i odvodili ih u Beč – kaže izvor “Blica” iz MUP-a Srbije.

On navodi da uhapšeni nisu odranije poznati policiji, odnosno da do sada nisu imali krivični dosije.

– Imamo dokaze da su se organizovanjem prostitucije bavili od maja ove godine, i u tom periodu identifikovano je nekoliko djevojaka koje su bile žrtve seksualne eksploatacije.

U Beču su imali veoma organizovan posao, koji je klijentima garantovao diskreciju, a usluge su naplaćivali od po 600 do 2.000 evra – kaže izvor “Blica”.

On navodi da je u momentu hapšenja, policija identifikovala tri djevojke – žrtve.

– Jedna djevojka je u Beču, i austrijskoj policiji je poslat zahtjev da se ona pronađe, tako da se čeka na rezultate njihovog angažovanja. Druge dvije djevojke su bile u Beogradu – kaže izvor.

On navodi i da SBPOK MUP Srbije odavno sarađuje sa austrijskom policijom zbog sumnje da se državljani Srbije u Beču bave seksualnom eksploatacijom žrtava trgovine ljudima kroz takozvanu agencijsku prostituciju.

– Sa kolegama iz Austrije smo već imali jednu akciju na razotkrivanju jedne kriminalne grupe koja se bavila organizovanjem prostitucije.

Akcija je izvedena u oktobru prošle godine, kada je uhapšena petočlana grupa, a identifikovana jedna žrtva – kaže izvor.

Saradnja je nastavljena i tako se i došlo do podataka o grupi koja je juče uhapšena u Beogradu. Protiv osumnjičenih podnijeta je krivična prijava kojom se terete za trgovinu ljudima.

doznajemo

Komentari

komentara