Ljubav i veze

Istraživanje – Parovi koji ostaju zajedno radi djece kasnije žale zbog toga

Napisao admin

Oko 83 posto parova svom će braku dati drugu šansu i dodatno se potruditi da uspije jer imaju djecu, a svaki deseti par odgađa razvod do trenutka u kojem će njihova djeca biti dovoljno odrasla da to lakše podnesu, pokazala je studija internet stranice Healbee na 2000 parova.


porodica (foto:cure.ba)

Tek pet posto parova koji kažu da su ostali u braku radi djece nakon njihova odlaska iz kuće uspjeli su riješiti svoje probleme i ostati zajedno, piše Daily Mail.

Parovi koji smatraju da je razvod jedino rješenje obično čekaju da djeca navrše 18 godina prije nego im to obznane. Roditelji glume pred djecom jer ne žele da ona osjećaju krivnju i misle da su zbog njih ostali u nesretnom braku. Ipak, time im ne čine dobro jer se ta djeca uče krivim modelima ponašanja koja kasnije usvajaju, objasnili su psiholozi.

“Oko 75 posto parova žale što se nisu ranije rastali nakon što su se njihova djece odselila iz obiteljskog doma, a 90 posto njih smatra kako bi to učinili da su imali više podrške od svoje okoline, obitelji i prijatelja”, rekao je glasnogovornik HealBee, Chad Schofield.

cure.ba

Komentari

komentara