Ljubav i veze

Žene, oprez! – Ne pitajte ga ovo, odgovori vas neće usrećiti!

Napisao admin

Kako biste izbjegli potpuni propast veze, nekad je bolje obuzdati znatiželju i držati jezik za zubima, pa čak i onda kad umiremo od želje da nešto saznamo o prošlosti našeg odabranika. Ovo su pitanja koja nikada, nipošto i ni u ludilu ne biste smjeli postaviti frajeru, osim ako namjerno ne želite ugroziti vaš odnos.


Žena i muškarac (Foto: Cure.ba)

Misliš li da sam debela?

Muškarci se groze ovog pitanja. Prije svega, ne postoji način na koji bi vam on mogao dati ispravan odgovor. Ako kaže ‘ne’ žena ga vrlo lako može optužiti za laganje, a ako s brutalnom iskrenošću kaže ‘ne, ali bi mogla smanjiti s tim sladoledom’ to će samo povrijediti ženine osjećaje.

Muškarce privlače samopouzdane žena, a pitanja poput ovoga u njegovim vas očima može učiniti potrebitima i nesigurnima.

Kakva je tvoja bivša?

Prije nego postavite ovakvo pitanje, malo razmislite o svojim motivima. Pokušavate li na ovaj način saznati kakve ga žene privlače? Jeste li samo znatiželjni? Jeste li ljubomorni što je i prije vas bio zaljubljen?

Sada kada ste se to zapitali, smatrate li još da je to toliko važno? Ako više nije s njom u vezi nego s vama, što vas još treba zanimati? Pitanja poput ovih samo vas čine nesigurnom u sebe. Ta se veza nije raspala bez razloga, pa mu nemojte dati razloga da se toga prisjeća.

Hoćeš li me nazvati kad stigneš… pošalji mi poruku kad budeš odlazio… nazovi me prije spavanja?

Muškarci vole zvati svoje djevojke i slati im SMS poruke, ali samo kada su od volje, a ne zbog toga što su prisiljeni to raditi.

Kada se muškarac osjeća kao da vas neprestano mora zvati i ‘prijavljivati’ vam svoje radnje, svaki put kada podigne slušalicu sve će vam više zamjerati. Njegovi pozivi jednom u sat vremena vama će možda olakšati dušu, no zar ne biste u toj pažnji uživali mnogo više da svom muškarcu date dopuštenje da donosi vlastite odluke o tome na koji će vam način pokazati da ste mu važni i da misli na vas?

Osjećali biste se mnogo bolje kada biste znali da taj poziv dolazi iz ljubavi, a ne samo zato jer ste mu naredili da vas nazove, piše Magazin.hr.

Gdje nas vidiš za deset godina?

Muškarci, za razliku od većine žena, uglavnom nemaju predodžbu o tome što će raditi i gdje će biti u narednih dvadeset godina. Oni žive u trenutku i uživaju u svakom momentu kojeg mogu provesti sa ženom do koje im je stalo.

Ovo nikako ne znači da oni ne žele ozbiljnu vezu na duge staze ili da nemaju ciljeve, ali ako vam je muškarac sada predat, on ne razmišlja o onome što će se dogoditi za deset godina. Najvjerovatnije je samo srećan i uživa u sadašnjem stanju stvari i očekuje da će se tako i nastaviti.

cure.ba

Komentari

komentara