Ljubav i veze

Evo i zašto – Ne žurite sa stupanjem u spolne odnose

Napisao admin

Ovako to objašnjavaju stručnjaci: sporiji put do kreveta omogućuje paru da se bolje upozna i ustvrdi koliko doista međusobno odgovaraju. Vrijedi i obrnuto: parovi koji su se žurili tako su stvorili veze s neizvjesnom budućnošću. Ili kako komentiraju autori studije: 'Prijevremene predbračne seksualne aktivnosti mogu imati dalekosežne učinke na kvalitetu odnosa. Upravo zato, početak veze je vrijeme za istraživanje i donošenje odluka o vezi, kad partneri testiraju kompatibilnost i stvaraju fizičku i psihičku privrženost.'


Par (Foto: Cure.ba)

U jedno od prvih istraživanja ove vrste koja su poduzeli naučnici s američkog Sveučilišta Cornell bilo je uključeno 600 vjenčanih i nevjenčanih parova. Cilj je bio utvrditi koliko su sretni zajedno i koliko su posvećeni vezi, koliko su emocionalno uključeni i imaju li dobru komunikaciju, koliko se često svađaju i jesu li zadovoljni seksom.

Oko trećine parova reklo je da su stupili u intimne odnose unutar prvog mjeseca veze, dok je neznatno manji broj – oko 28 posto – priznao da se to dogodilo nakon šest mjeseci ili više, prenosi Daily Mail.

Analiza rezultata pokazuje da su žene koje su duže čekale poslije bile sretnije. I oni koji su bili strpljivi šest mjeseci sretniji su u gotovo svim kategorijama – čak je i njihov seksualno odnos poslije bio bolji.

cure.ba

Komentari

komentara