Ljubav i veze Poslovni kutak Video

Australija – Ovaj protest morate vidjeti! (VIDEO)

Napisao admin

Uprkos zimi, demonstratori na plaži u Adelaideu u nedjelju ujutro, spuštenih hlača sjeli su na toaletne školjke koje su na plažu sami donijeli.


Protest (Foto: Youtube)

Tokom kratkog protesta, 12 osoba sa sobom su na plažu u Australiji donijele zahodske školjke, poredali ih, spustili hlače i sjeli na njih, javlja Reuters. Oni su rekli da traže javne toalete s obzirom da sada ne postoji ni jedan u tom području.

Na ideju ovakvog protesta došao je lokalni fotograf Andrew Baines koji je događaj fotografirao, a svoj rad će izložiti u januaru sljedeće godine. ‘Mislim da je posao umjetnika da na ovakve probleme ukaže zajednici, da dopusti ljudima da pričaju o tome’, rekao je.

‘Volio bih da smo ovo ipak organizirali tokom ljeta’, rekao je jedan od učesnika protesta, Bob Francis. Posjetitelji plaže često moraju tražiti vlasnike kafića za korištenje toaleta.

Kym Hewitt, lokalni poduzetnik i vlasnik jednog od kafića u blizini plaže rekao je da suosjeća s kupačima koji imaju malo izbora. ‘Ovdje uopšte nema javnih toaleta, a često nam dolaze ljudi u kafić pitati za wc’, rekao je.

Lokalne vlasti na dnevni red stavile su razmatranje ovog problema u Adelaideu.

cure.ba

Komentari

komentara