Ljubav i veze

Mršav, bucmast, mišićav – Šta izbor muškarca govori o vama?

Napisao admin

Kad nam se postavi pitanje glede vrste frajera koje volimo, obično počnemo nabrajati neke fizičke karakteristike poput: mišićav, visok, zgodan, crn itd. A obično nakon toga slijedi: “Da, ali kakva je on osoba?”


Muškarac i žena (Foto: Cure.ba)

Kad bi zagrebli ispod površine shvatili bismo da ste im zapravo pravilno odgovorili na postavljeno pitanje. Koliko god mi to negirali, fizički nam izgled o osobi govori i više nego što to mislimo:

Mišićavko

Ženstvena si i osjetljiva osoba koja voli imati zaštitnika, ili se barem osjećati sigurnom uz svog muškarca. No ako s muškarcem ne želiš ni pričati ako mu kojim slučajem majica ne puca po šavovima zbog veličine bicepsa, onda si definitivno površna osoba. Bonus je ako muškarac ima lijepo definisano tijelo, ali to nije stavka koja bi trebala biti krucijalna pri odabiru frajera. Uzmi u obzir da takva vrsta redovno provodi po 3-4 sata vježbajući svoje mišiće pa zbog toga neće imati previše vremena za tebe, a niti za neke intelektualne aktivnosti.

Mršavko

Možda nije najzgodniji u ekipi, ali će to nadoknaditi svojom inteligencijom, harizmatičnošću, dosjetljivošću i slatkoćom. Ovakav je frajer imao vremena poraditi na ličnosti budući da ne troši puno svog vremena na klupici za trbušnjake. Vjerovatno voliš pametne, aktivne i dečke koji su strastveno predani poslu ili hobiju kojim se bave. Takođe, voliš se osjećati ženstvenom, a na sebi voliš svoje obline koje su uz takvog lika uvijek u prvome planu.

Frajer sa pivskim trbuščićem

Voliš odvažne likove koji ne robuju društvenim normama i koji su pomalo vječni dječaci. Njih neprestano moraš podsjećati da operu suđe, iznesu smeće ili da ne zaborave otići kod doktora na pregled na koji su se naručili nekoliko sedmica prije. Uz ovakve ćeš se frajere osjećati mladom, a iz svog ćeš rječnika izbaciti riječ “dosada” budući da ćeš na nju s vremenom i zaboraviti. Tipovi sa pivskim trbuščićem ne paze na ishranu, već uživaju u hrani koju konzumiraju bez imalo grižnje savjesti. I dok bi mišićavko pohitao u teretanu nakon preobilnog obroka, ovaj će frajer na to sigurno zaboraviti jer će naići na nešto zabavnije u čemu ćete oboje uživati.

Bucko

Možda imaš problema s povjerenjem u zgodne dečke, možda se podcjenjuješ a možda jednostavno voliš kad ljulja više nego što bi trebalo. Naravno, i debeljuškasti muškarci žele malo ljubavi, ali ako otpiliš svakog ko nema viška kila, možda bi se trebala zapitati imaš li problema s vlastitom nesigurnošću.

Palčići

Većini su žena privlačniji muškarci koji su viši od njih samih, no nedavna su istraživanja pokazala da se sve više žena okreće nižim muškarcima. Nekad je za zbrinjavanje potomaka bila bitna fizička konstitucija, dok je danas najbitniji novac. A ko zarađuje puno love? Oni pametni! A ko je pametan? Oni mali štreberčići s kojim se niko nije htio družiti pa su umjesto igre u pijesku bili prisiljeni čitati knjige i usvajati nova znanja.

Normalni

Kad bi nekome trebala opisati kako izgleda tvoj dečko, tijelo sigurno ne bi spomenula prvo jer jednostavno nije zapanjujuće isklesano, ali ne radi se ni o debeljuci koji nosi XXXXL veličinu. On je jedan od normalnih. Na takve se tipove pale one žene kojima se ne da previše opterećivati s vlastitim tijelom pa im stoga nije ni bitno kakvo tijelo imaju njihovi odabranici. Ne uzrujavaš se zbog par kilograma viška jer znaš da svejedno izgledaš odlično. Samopouzdanje je tvoj glavni adut.

cure.ba

Komentari

komentara