Ljubav i veze

Šta uraditi – Vruće-hladno veza

Napisao admin

Mnogo se piše o ovisnima o ljubavi, ali odnosi vruće-hladno rjeđe se spominju u svakodnevnom govoru u tom kontekstu, iako spadaju u tu skupinu. Ljubavna ovisnost je nezdrava vezanost (svjesna ili podsvjesna) za neku osobu, vezu ili romancu.


Par (Foto: Cure.ba)

Ako ste u vezi vruće-hladno za početak se trebate smiriti. Oduprite se porivu da igrate igrice. Ne trebate donositi ishitrene odluke, jer ćete ih kasnije pripisati svojoj frustraciji. Nemojte postati histerični, nemojte vrijeđati, slati poruke ili bilo što dok ste neraspoloženi, ali nemojte ni misliti kako ćete tu osobu nadmudriti započinjući igrice u kojima ćete se i vi početi ponašati vruće-hladno, jer ćete u slučaju prekida opet sebe optuživati, vjerujući kako niste dali sve od sebe, jer niste bili svoji u vezi.

Ako vas npr. ne nazove kada je obećao, nemojte vratiti „uslugu“ sljedeći put kada vi obećate da ćete nazvati. Nemojte ignorirati poruku danima samo zbog toga što je on ignorirao vašu misleći da ga to izgriza iznutra kao što je vas izgrizalo. Naravno, doći ćete u napast da na taj način njegujete svoj ego, ali takvo ponašanje će vas samo na kraju povrijediti.

Stavljanje u tuđe cipele?!

Već znate kako se vi osjećate, a ako ste društvena osoba vjerojatno to zna i nekoliko vaših kolega i prijatelja, ali što osjeća i misli druga strana s kojom ste u vezi? Vjerojatno pokušavate „uskočiti u njegove cipele“ kako biste razumjeli zbog čega se tako ponaša i što misli. Međutim, to zaista nije moguće. Naći ćete stotinu mogućih razloga i opravdanja, ali nikad nećete saznati pravi. Stavom, da točno znate što se događa u njegovoj glavi, samo zavaravate sebe i produžujete svoju agoniju. Možda je preopterećen poslom, prolazi kroz osobnu krizu, ima obiteljske probleme ili neuspjele veze iza sebe, ali i da je sve to u kombinaciji istina, to i dalje ne opravdava njegovo ponašanje prema vama.

Ne trebate pokušavati shvatiti njega, nego se potrudite shvatiti sebe.

Kada veze uspijevaju?!

Ljudi traže nekoga tko ih usrećuje, tko im u život unosi radost i prisutan je u njihovom životu. Međutim, mnogo toga ovisi o tajmingu i odabiru.

Prvo i najvažnije, druga strana mora biti spremna na ljubav. Ako iz nekog razloga – dob, životna faza, osobni odabiri – osoba nije spremna pozdraviti u svome životu takav tip ljubavi veza ne može uspjeti. To je sasvim ok. Svačije pravo i odabir, ali ako vi tražite nekoga da je prisutan u vašem životu i naiđete na osobu koja na to nije spremna veza vas ne može ispunjavati. Vjerojatno vam većina osoba  neće reći otvoreno i izravno da nije spremna za pravu ljubav, ali ako primjećujete takve signale s takvom vas osobom očekuje vruće-hladan odnos.

Ako želite pravu ljubav i vezu, budite flekisibilni. Otvorite se novim iskustvima i osobama, umjesto da nekoga mijenjate ili nadmudrujete. G. Pogrešnog nikad nećete pretvoriti u g. Pravog, možete samo svoj život pretvoriti u pogrešan, život kakav ne želite i nikada niste željeli.

Ako je vaš cilj dugoročna veza vruće-hladno veza neće upaliti. Neki kažu kako su dva mjeseca dovoljno vremena za takvu vezu. Normalno, da kada nekoga upoznate on ne može čitati vaše misli, te se očekuje da se ponekad neće javiti kada biste htjeli i da će se pojaviti neki problemi, ali ako se vruće-hladan odnos nastavi i duže od dva mjeseca, vrijeme je za prekid.

Važno je nakon prekida otvoriti se novim iskustvima i ljudima. Ispunite život zanimljivim stvarima i aktivnostima. Držite svoje raspoloženje dobrim, uključite osjećaje i srce otvorite. Prava osoba postoji negdje za vas.

Vruće-hladni odnosi lako se mogu opisati u jednoj rečenici „Ne možeš s njim, ali ne možeš ni bez njega“. Ako se tako osjećate, tada morate pronaći način da živite bez njega.

cure.ba

Komentari

komentara