Ljubav i veze

Postoje li – Istina o savršenim muškarcima

Napisao admin

Postoji li savršen muškarac? Odgovor na ovo pitanje jednak je odgovoru na pitanje je li teško pronaći dobre cipele? NIJE, ali istina jeste da moraš mnogo probati i razgledati prije nego što nađeš one baš kao po mjeri.


Muškarac (Foto: Cure.ba)

Tako je i s muškarcima, ali zašto? Htjele mi to priznati ili ne, ponekad i same imamo prevelika očekivanja. Što se prije pomirimo da su i oni ljudi i prihvatimo ih onakvim kakvi jesu lakše će biti i nama i njima s nama. Šta to žene očekuju od savršenog muškarca:

1.SAVRŠEN MUŠKARAC VOLI MOJE PRIJATELJICE – ne on je jednostavno pristojan prema njima i to isključivo radi mene da bi me impresionirao, dakle da bi one rekle dobru riječ o njemu u mom prisustvu. Ako su one moje prijateljice nisu odmah i njegove, isto važi i za njegove prijatelje.

2. PRAVI MUŠKARAC MI POMAŽE U KUPOVINI – ako mora! (osim ako vam momak nije po zanimanju modni stilist onda ste sretnica). Svima ostalim je apsolutno svejedno šta nosite, jer ste im u svemu prelijepe. I briga ih šta bilo ko misli o tome. U toku jedne takve kupovine od Dotičnog sam i dobila takvu izjavu. I nikad boljeg komplimenta, ali ni zajedničke kupovine.

3. ON NIKADA NE LAŽE – to je zabluda nad zabludama. Naravno da laže, svi imamo male sitne lažice koje nisu zlonamjerne. Krupne laži svakako ne treba tolerisati ali ni očekivati apsolutnu istinu.

4. S PRAVIM MUŠKARCEM ZASPIM I PROBUDIM SE U NJEGOVOM NARUČJU – tehnički neizvodivo, grčevi, okretanje u snu, hrkanje, pokupi ti pokrivač, priča u snu…treba li još nešto dodati?

5. PRAVI MUŠKARAC DAJE POKLONE KAD SE NAJMANJE NADAŠ – ako se to ikada i desi onda za problem koji je napravio još nisam saznala. Ili je zaboravio važan datum, ili je prethodno otkazao sastanak ili je kasnio na isti. Čuvaj se Grka kad poklone nose. Znamo kako su Trojanci završili.

6. SAVRŠENI NASTOJI UVIJEK DA TE ORASPOLOŽI – kome treba klaun 24/7? Ponekad je dobro da se ljutnja odljuti sama, a Dotični me obično pusti da se isplačem, ne pokušava razumijeti nesuvisle rečenice nego na kraju balade samo upita šta se sad da napraviti?

7.PRAVI MUŠKARAC RAZUMIJE TVOJE POTREBE – da ukoliko se slažu s njegovima. Ukoliko ne u sebi će se čuditi zašto imate potrebu pričati s prijateljicom 2h na telefon i opet otići na kafu?

8.PRAVI MUŠKARAC JE UZ TEBE ALI POŠTUJE TVOJU NEZAVISNOST – prelijepo da bi bilo istinito, obično je varijanta mi smo u nevolji (izbrisao se važan dokument s desktopa, mikrovalna čudno pišti, spao je lanac s bicikla i slično) ih zovemo ih i oni nam priteknu u pomoć. Istina je da i s vremena na vrijeme vole i da nas na to podsjete.

9.ON GOVORI DA ME VOLI 100 PUTA NA DAN – da ti govori da te voli svaki dan jedanput nema ni u filmu a kamoli 100 puta! Bolje jednom ali vrijedno a ne da izjava izgubi na težini konstantnim ponavljanjem.

10. SAVRŠENI SE TEŠKO NALAZI –nije istina. Vratimo se cipelama s početka teksta. Sretnice nađu odmah, neke misle da su našle prave pa uvide nakog nekog vremena da nisu, neke traže pa na kraju i nađu. Tako je i s muškarcima. Istina je da savršeni postoji. Za svaku od nas.

cure.ba

Komentari

komentara