Ljubav i veze

Ljubavni ultimatum – Stvari kojima nikada ne smiješ prijetiti

Napisao admin

Kada u vezi ne dobivamo ono što želimo, ponekad se okrećemo onom najgorem: Postavljanje ultimatuma je djetinjasto, opasno za vezu i potpuno kriv način komunikacije.


Par (Foto: Cure.ba)

Evo nekih stvari koje nikada ne smiješ uvjetovati:

Prsten ili prekid

Jennifer Aniston davnih je dana ucijenila Brada Pitta: Ako je ne oženi, ona će prekinuti s njim. Brad je pokleknuo, Jen je dobila ono što je htjela, ali svi znamo koliko je bračna sreća potrajala. Forsiranje stvari kao što je brak nikada nije dobro, jer će partner uvijek znati da nije u sve ušao svojom voljom.

Pospremi za sobom ili…

Mnoge žene se pokušavaju voditi onime što su naučile u djetinjstvu. Kada smo mali, mame nam prijete: “Ako ne pospremiš za sobom, ja ću prestati pospremati za tobom pa ćemo vidjeti to će duže izdržati”. Iako funkcionira dok smo djeca, ovakve prijetnje ne postižu željene rezultate u odrasloj dobi. Tip kojem zaprijetiš prestankom spremanja, nastaviti će sa istim ponašanjem jer mu je vrlo vjerovatno svejedno.

Ako ti ne prošećeš psa…

Još jedna u nizu besmislenih prijetnji: Nabijanje grižnje savjesti ne funkcionira, kao ni prijetnje da ćeš ostaviti psa da obavi nuždu u dnevnoj sobi. Jednako kao što ti znaš da to nije istina, zna i tvoj momak, prenosi Index. Uostalom, ako dopustiš da pas obavi nuždu u dnevnoj sobi, ti ćeš morati počistiti, zar ne?

Ili ja, ili tvoji prijatelji

Njegova muška večer je isto što i tvoja večer s prijateljicama: Izlazak koji vam treba da biste se odmorili jedno od drugoga. Neke djevojke uspijevaju zabraniti svom momku da se druži s prijateljima, ali sve je to vrlo kratkog vijeka. Njegovi su prijatelji bili tu puno prije tebe, a ako nastaviš za zabranama, oni su jedino što će ostati u njegovom životu.

cure.ba

Komentari

komentara