Ljubav i veze

Seks nije igra – Kada se ne treba prepuštati strastima

Napisao admin

PIJre nego se upustite u seksualni odnos, provJerite da li partnera dobro poznajete, kako se kasnije ne bi kajali. Pročitajte osam znakova, koji jasno ukazuju da za seks još nije vrIJeme


Muškarac i Žena (Foto: Cure.ba)

Koliko god je zabavan, seks nije igra. Ukoliko niste apsolutno sigurni da želite seks s nekim, nemojte davati dvosmislene znakove i jasno se ogradite od bilo kakvih pokušaja.

I muškarci i žene podjednako srljaju u seks prerano, a to može imati ozbiljne poslJedice i veza se ne može razvijati.

Navodimo osam znakova koji ženama mogu pomoći da odluče da li je došao taj trenutak.

1. Koliko se poznajete?
Kako se tačno zove i gde živi? Jeste li bili kod njega? Nije ovo nikakva vrsta ispitivanja, već podsJetnik da morate o osobi znati više od nadimka pre nego što stupite u intimne odnose.
2. Koliko često vam se javlja?
Primetite li da se više bavi Fejsbukom ili prijateljima, a vama zaboravlja da se javi, razmislite šta će biti poslIJe seksa? Vi ćete mu biti samo usputna zabava, a ako na početku nije propisno zainteresovan za vas, s vremenom možete očekivati samo još manje.

3. Misli samo na jedno
Svaki vaš razgovor i sastanak na kraju završi pitanjima i podsJetnikom na seks? Očito je da gospodin samo o tome razmišlja i smišlja kako vas odvući u krevet. Stoga dobro razmislite želite li uopšte imati posla s njim jer ste vjerovatno samo jedna u nizu. Istina boli, ali bolje spriječiti nego liječiti.

4. Bivše devojke
Često se događa da poznajete pokoju bivšu i to je normalno. No, shvatite li da je bio sa nekoliko poznanica ili njihovih prijateljica, to nije dobro. Izgleda da skače s cvijeta na cvijet pa nije vrijedan ozbiljnije pažnje.

5. Savršeni muškarac
Nažalost, takav ne postoji. Ako u svakom razgovoru o karakteru i osobinama on uvijek ističe da je sve super i savršeno te je on bez mana, bježite!

6. Privlačnost
Bitno je da par oseća fizičku privlačnost, ali moraju postojati i drugi razlozi koji vezu čine kvalitetnom. Ako se više držite jedno za drugo, nego što vas drže zajednički interesi, zanimacije i životna razmišljanja, seks je jedino što će vas zadovoljiti, ali samo na kratko vrijeme.

7. Skrivate ga
Ponekad prijateljima sakrijemo neke informacije jer nas uvijek kritikuju, ali nisu svi koji nas okružuju takvi. Skrivate li novu simpatiju od svih, znači da vas nešto oko nje muči, a seks će samo pojačati sumnje te ćete se još lošije osećati. Otkrijte uzrok i rješite problem prije odnosa.

8. Ozbiljna veza
Čini li vam se da je njemu baš važno da veza postane ozbiljna što prije, zapitajte se zašto je tako? Viđate se tek nekoliko dana ili koju nedjelju, a on je isplanirao romantični vikend izvan zemlje? Za ljubav treba vremena i ne treba žuriti, pa ga slobodno pitajte zašto to radi.

cure.ba

Komentari

komentara