Ljubav i veze

Razmislite dobro – Da li priznati prevaru ?

Napisao admin

Je li vjernost staromodna? Očito nije. Većina žena nije spremna oprostiti prevaru njenog partnera. To je otkrio časopis „Glamour“ u jednoj online anketi, u kojoj je sudjelovalo 1300 žena. Više od polovine ispitanica su prekinule vezu nakon prevare partnera. A muškarci pogotovo ne mogu preći preko prevare. Prema upitniku Gewis Instituta samo svaki treći to može oprostiti. Ali šta ako se to ipak desi? Baciti karte na stol i rizikovati mogući kraj veze ili šutiti i u nadi, da se to nikada neće otkriti?


Par (Foto: Cure.ba)

Nekada je bolje šutiti
Ukoliko je to bila samo jedna avantura i nikada neponovljena, preporučuje se šutiti. Ispovjed nekad više može pokvariti, nego što može pomoći. Povjerenje je trajno narušeno i kod svake svađe ta tema se otvara.

A šta ako se otkrije?
Naravno ne postoji garancija da će vaša prevara ostati neotkrivena. Obično je tako, kada se prevara otkrije slučajno, dolazi uglavnom do raspada veze. Otvorena ispovijed će se prije oprostiti. Osim toga, ne treba se potcijeniti grižnja savjesti, koja vas može patiti.

Sve zavisi kakva je veza
Nije ni ispovjed garancija za oprost. Međutim nije ni svaka prevara odmah prevara. Često bivaju oproštene prevare, gdje je samo seks igrao ulogu. Relativno dugo i sretno vjenčani parovi opraštaju  jedno drugome uglavnom  kao mlad par bez djece.

Tačna procjena partnera i partnerstva
Izvagajte argumente za i protiv. Važna pitanja su: da li mi je još važno partnerstvo? Ako da, može li to preboliti moj partner? Mogu li živiti sa grižnjom savjesti? Nekada pomaže i ako se povjerite osobi od povjerenja, na taj način ćete dobiti objektivno mišljenje, a usput ćete olakšati sebi.

cure.ba

Komentari

komentara