Ljubav i veze

Kratko, ali slatko – Kako doživjeti ljetnu romansu

Napisao admin

Ljeto je, sunce prži, gore nebo i zemlja, škole nema, dosadno vam je i srce vam žudi za kakvom ljetnom romansom. Ljetne romanse su obično kratke, ali zato ekstremno slatke te životna želja mnogih tinejdžera.


ljubavna romansa (foto:cure.ba)

Ljeti se svi ponašaju opuštenije, da ne kažemo razuzdanije. Svi se njišu na talasima rijeka, jezera ili mora, zavode u kupaćim kostimima, fućkaju uz ljetne muzičke hitove. Ipak, kada se radi o ljetnim romansama, nekako je lakše to izreći nego napraviti. Kako se upoznati s onim tamo zgodnim komadom? Kako prići? Što reći? Kako biti kul, a opet zainteresovan? Hm, hrpa pitanja na koja je teško pronaći odgovor. Ipak, glavni je savjet – budite opušteni poput ljeta koje vas okružuje i sve će biti lakše. 

Izađite van! 

Ne možete očekivati da ćete nekoga za romansu upoznati pred ekranom TV-a ili računala. Momci i cure su tamo vani, na plažama, u kafićima, disko klubovima na vrelom asfaltu. Dakle, izađite van, među ljude, želite li nekoga upoznati. Ako ste tip koji voli sjediti u kući te se kloni sunca u svako doba dana, onda ćete malo teže (čitaj – nikako) nekoga upoznati za ljetnu romansu. 

Odjenite se u skladu s ljetom 

Glatka i lijepa koža nešto je što se voli vidjeti tokom ljetnih mjeseci. Ne libite se oblačiti u skladu s ljetom – kratko i otvoreno. Naravno, možete i dalje pratiti neki svoj stil, ali mu svakako dodajte ljetnu notu – uz otvorenost i kratkoću neka to bude prozračna i šarena odjeća. Priznajte, i vama je draže vidjeti neki seksi, preplanuli ten, bilo da se radi o dečku ili curi, nego nekoga ko se omotava od glave do pete dok vrućine prijete. 

Promjenite mjesto 

Iz dana u dan idete na istu plažu ili u isti birc i već ste izgubili nadu da ćete upoznati koga zanimljivog. Eh, onda je vrijeme za promjenu stacionara, barem na jedan dan. Raspitajte se o kupalištima i plažama u mjestu koje je blizu vašem ili o super mjestima za izlazak u susjednom gradu. 

Ne flertujte baš sa svima 

Flert je lepršav i lako zarazi te se može dogoditi da počnete flertovati sa svim pripadnicima suprotnog pola. Ipak, ovo je varljivo jer ako se stalno krećete u istom krugu ljudi možete doći na glas osobe kojoj je svejedno s kim će doživjeti romansu te se ubacuje ‘svemu na dvije noge’. 

Izaberite ljetne teme 

Kada se radi o razgovoru, najbolje je izabrati ljetne teme – gdje se kupate, koja je najbolja plaža u gradu, koje je najbolje mjesto za noćni provod, koji dobar film dolazi u kina ovoga ljeta, možda i što se čita ovog ljeta (ukoliko ste oboje knjiški moljci). Cure – spike o tome kako vas je frendica naživcirala ili gdje ste kupile svoju haljinu ostavite za neko drugo društvo. Momci – teme o najboljoj pivi ili utakmici Svjetskog prvenstva takođe ostavite za svoje društvo. 

Budite direktni 

Ljeto traje samo dva – tri mjeseca i zato treba reagovati brzo. Nema vremena za tajne osmijehe i dodire već treba reagovati promptno. Ako vam se neko sviđa i već ste došli do faze razgovora, najbolje je preuzeti akciju i pozvati na izlazak jer ko zna kada će vam se opet pružiti tako doba prilika, a ako ste se našli u drugom gradu, ko zna kada ćete se opet i vidjeti. 

Susreti u četiri oka 

Takođe, iako tinejdžeri vole digitalnu komunikaciju, to je najbolje ostaviti za jesen, kada krene škole. Sada je najbolje održavati direktnu komunikaciju – što se češće viđati, pričati i družiti se. Barem na kratko zaboravite na SMS-ove, chatove, Facebook i e-mailove. Ljeto je i vrijeme je za direktan kontakt. Sretno!

cure.ba

Komentari

komentara