Ljubav i veze

BEČKA ŠKOLA I DALJE NA CIJENI – Moderni džentlmeni šalju SMS poruke

Napisao admin

Kombinacija ubrzanog životnog stila i savremene tehnologije promjenila je percepciju o tome šta je to što današnje dame smatraju pravim romantičnim džentlmenom
Umjesto da joj donesete buket cvjeća, stavite joj neku romantičnu fotografiju na zid Fejsbuka


Džentlmen ( Foto: Cure.ba )

Najnovije istraživanje pokazuje da su romantične SMS poruke i redovni Fejsbuk postovi zamjenili pridržavanje kaputa i kupovinu cvjeća.

– Koncept džentlmena nije staromodan, niti predstavlja nešto zastarijelo. I današnje devojke očekuju da od udvarača dobijaju sitne znakove pažnje kojima im oni iskazuju poštovanje. Samo se promijenio način na koji se ta romantika ispoljava – tvrdi Ostin Rid, vođa istraživanja kojim se pokušalo utvrditi novo poimanje džentlmena u društvu.

Šarm, brižnost i osjećajnost nužne su osobine koje govore o tome da li veza ima potencijal da preraste u nešto više i igraju važnu ulogu u percepciji zajedničke budućnosti. Međutim, sasvim je prirodno to što se vremenom džentlmensko ponašanje u potpunosti promijenilo.

– Od muškaraca se više ne traži da skaču sa stolice svaki put kada dame za stolom ustaju, ali se od njih očekuje da se javljaju na svaki poziv, redovno pišu poruke i odgovaraju na njih, a poželjno je i da stavljaju pažljive postove na Fejsbuk

cure.ba

Komentari

komentara