Ljubav i veze

Izbjegnite blamažu – Pravila ponašanja u vezi o kojima se nerado govori

Napisao admin

Kupaonica je jedno od onih mjesta u kući o kojima se među partnerima vode debate što je dopušteno, a što ne. Neki inzistiraju na totalnoj privatnosti, drugi vrata ostavljaju otvorena, a neki se drže poluprivatnog pristupa.


Žena i muškarac ( Foto: Cure.ba )

Čak i ako postoji zlatna sredina, još uvijek postoje neka pravila koji se parovi trebaju držati ako žele spriječiti neugodne situacije, prepiranja, pa čak i povrijeđene osjećaje.

Vrata držite zatvorena

Kada ste tek na početku veze, čak i ako ste izrazito otvoreni, vrata kupaonice držite zatvorena. S vremenom ćete shvatiti što o tome misli druga strana, iako većina preferira zatvorena vrata. Dok ne dokučite na čemu ste po tom pitanju, zatvarajte vrata kad god ste u kupaonici.

Koristite osvježivače zraka

Jedna od najgorih stvari je ući u kupaonicu nakon nekoga tko se nije potrudio eliminirati smrad. Koristite osvježivače svaki put kada idete u kupaonicu i iza sebe ostavljate miris. Osvježivač možda nije suptilan, ali je svakako bolji od alternative.

Ne puštajte vodu dok radi tuš

U slučaju da puštanje vode utječe na temperaturu vode pod tušem, dobro pripazite da partner ili partnerici ne priredite ledeno iznenađenje. Ako već morate pustiti vodu, barem prije upozorite.

Počistite dlake za sobom

Puno se žena žali kako muškarci nakon tuširanja ne počiste za sobom, a muškarci se groze pogleda na dlake od kose po cijeloj kupaonici. Nakon što se odradili to što ste trebali, uvijek duplo provjerite da nema ostataka dlaka na podu, kadi, na sapunu, iznad umivaonika… Za provjeru je potrebno samo nekoliko sekundi, a učinak koji će to ostaviti na partnera puno je dugoročniji.

Napravite rezerve za sve proizvode koji su pri kraju

Sigurno vam se dogodilo da sjedite na WC-u i prekasno shvatite da vam je rola papira pri kraju ili da ste smočili kosu pod tušem i shvatili da više nemate šampona. To zna biti jako frustrirajuće, posebno ako nemate rezervni proizvod u blizini. Zato, čak i ako procjenjujete da nekog proizvoda imate dovoljno, pobrinite se da zamjenu ostavite negdje nadohvat ruke.

Ne ulazi bez kucanja

Vama je možda sasvim ugodno ušetati u kupaonicu, prati zube ili nanositi šminku dok vam je partner na WC-u, ali možda se on ne osjeća tako. Prvo pokucajte i sačekajte odgovor prije ulaska.

Još jedno veliko pravilo dijeljenja kupaonice s partnerom je da oboje shvatite da možda nemate iste poglede o tome što je dozvoljeno, a što ne. U konačnici, važno je respektirati osjećaje druge osobe i pronaći kompromis.

cure.ba

Komentari

komentara