Ljubav i veze

ISPOVIJEST OČAJNOG MUŠKARCA: – NISAM VODIO LJUBAV SA ŽENOM OSAM GODINA, NE MOGU ŽIVJETI OVAKO

Napisao admin

Neimenovani muškarac iz SAD-a toliko je očajan da je potražio pomoć psihoterapeutkinje Pamele Stephenson Connolly, specijalistkinje za seksualne poremećaje.


Ilustracija (Foto: arhiva)

Moja žena je slijepa. Ono što me muči je to što se ne mogu fizički povezati s njom. Nedavno sam išao nekom seksualnom savjetniku, a on mi je rekao da masturbiram. Međutim, osjećam nekakvu krivicu kada to napravim. Žena i ja nismo imali seks čak osam godina, a ja imam normalne muške nagone. Osjećam kako više ne mogu tako živjeti. Volim je, a ne mogu biti fizički blizak s njom. To negativno utiče na našu vezu. Postao sam toliko opsjednut seksom da je to počelo ozbiljno utjcati na mene, prenosi “Avaz“.

 

Ovo je njen savjet:

 

Budite blaži prema sebi. Stalno očajavanje nije način na koji bi trebali živjeti. Ti si samo čovjek i moraš pronaći način da ispuniš svoje potrebe. Ako ti ideja o masturbaciji smeta, imaj na umu kako većina stručnjaka na području seksualne nauke smatra da je umjerena masturbacija normalna, zdrava i potpuno prihvatljiva.

 

Jasno je da je kvaliteta tvog života narušena kad nisu u mogućnosti postići fizičko zadovoljstvo i oslobađanje. Ti si u poziciji kada moraš brinuti o nekome, a ta promjena u vašem odnosu je svojevrstan oblik gubitka koji često vodi ka depresiji.

 

Ako ne zadržiš svoje fizičko i psihičko zdravlje, nećeš moći da budeš od koristi ni svojoj ženi. Vježbaj, pokušaj da meditiraš i praktikuj jogu kako bi ublažio stres i smanjio opsjednutost seksom. Pokušaj pronaći neki sport u kojem bi se povezao s drugim ljudima, piše The Guardian.

haber.ba

Komentari

komentara