Ljubav i veze

Prvi randes! – Šta muškarac treba učiniti na prvom sastanku?

Napisao admin

Već cijelu sedmicu razmjenjujete romantične poruke i došlo je vrijeme za prvi sastanak.


Foto:arhiva

Nervozni? Ne osuđujemo vas: žene mogu biti zastrašujuće. Ekspert za romantične veze Robert Coxpodijelio je sa magazinom za muškarce FHM najefektnije savjete kako bi vaš prvi sastanak prošao poput (lijepog) sna, a ne noćne more.

1. Preuzmite kontrolu.

Žene naprosto oduševljava kada muškarac preuzme kontrolu nad planiranjem. Možda je staromodno, ali odlučnost i samopouzdanje nikada neće izgubiti na privlačnosti. Može zvučati malo čudno, ali pregledajte njene fotografije na Facebooku da vidite gdje voli izlaziti – tako ćete znati šta bi željela raditi na sastanku. Samo se nemojte zanijeti i lajkati sve njene slike – neće vam biti uzvraćeno.

2. Zadržite mirnoću.

Budite ono što jeste. Niste Don Draper iz serije Mad Men – ako niste, u kom slučaju, odlično odijelo! Šalu na stranu, nemojte pokušavati biti suviše sofisticirani. Ne naručujte čisti viski ako ćete žmirnuti na svaki gutljaj. Ne pokušavajte djelovati misteriozno i sjediti 30 minuta u apsolutnoj tišini. Možete se ubiti od brige oko toga kakvu vibraciju odašiljete, ali u konačnici, najgore što se može desiti je da joj se ne sviđate. A svaki muškarac ima takvo iskustvo, pa čak i Don Draper.

3. Postanite kralj konverzacije.

Konverzacija bi trebala biti 70% o njoj i 30% o vama. Zadržite kontakt očima, ali ne zaboravite trepnuti; tanka je linija između posmatranja „sa pažnjom“ i „uznemirujućeg“. Ne postavljajte dosadna pitanja – ako je pažljivo slušate, nikada vam neće nedostajati tema. Uvijek je pomalo neugodno započeti konverzaciju, ali ne dajte se omesti. Konverzacija će se naposlijetku razviti i poteći. Samo se nemojte prepustiti piću da razbijete tremu. Loša ideja.

4. Nasmijte je.

Priče su uvijek smješnije od viceva. Ispričajte joj smiješnu anegdotu. Možda je kliše, ali skromnost i smisao za humor su najseksi kvalitete koje osoba može posjedovati. Ali nemojte pretjerivati jer ćete na kraju izgledati kao neka vrsta užasnog komičnog Energizer zeca. Naposlijetku, sve dok se djevojka smije sa vama, a ne vama, na putu ste da pobijedite.

5. Jedite kako treba.

Ako odaberete restoran, imajte na umu da loš kulinarski odabir može uništiti romantični sastanak. Nikada ne naručujte jelo koje je teško jesti kao što su npr. špageti bolognese. Takođe izbjegavajte školjke uprkos tome što izopačeni naučnici tvrde da su efektan afrodizijak.

Fino jelo koje se sastoji od paste ili piletine će osigurati da zadržite dostojanstvo. Da ponovimo – ne pijte previše, osim ako to i ona želi u kom slučaju je apsolutno briljantna ideja.

6. Platite.

Niko ne voli tvrdice. Ali pitanje plaćanja na prvom romantičnom sastanki je društveno minsko polje velikih proporcija. Na kraju večere je najbolje preuzeti kontrolu i pružiti konobaru kreditnu karticu. Odgovorite na njeno protivljenje sa „ja ću se postarati za ovo“ – to je još jedan način da učinite da se ona osjeća posebnom. Ako ona ipak insistira da plati, onda je najbolje da joj dozvolite. Ali u tom slučaju, šanse su da ona želi da ode što je prije moguće, nadati se kod nje na piće.

7. Čitajte tjelesne signale.

Žene su komplicirane, ali ih je prilično lako pročitati kad je u pitanju umjetnost flerta. Obratite pažnju na to da li vrti pramen kose, produženi kontakt očima ili ako vam dodiruje ruku u toku konverzacije. Ne pretvarajte se teško osvojivim koliko god to djelovalo najboljim rješenjem u momentu, samo ćete je uvjeriti da niste zainteresirani. Ako do kraja večeri naginje glavu i gleda u vaše usne, smatrajte misiju završenom. Vrijeme je da povučete potez.

 

senzacija.ba

Komentari

komentara