Ljubav i veze

Zaista,neobična boja glasa! – ALEN ADEMOVIĆ: Žena i ja se volimo kao dva đavola

Napisao admin

Vokal benda “Miligram” Alen Ademović je mnogobrojnim fanovima upravo razlog zbog kojeg vole i slušaju ovu grupu. Alen je 1987. godine rođen u Nišu, a deset godina kasnije seli u Beograd, gdje i danas živi.


Foto: arhiva

Oženjen je i sa suprugom Natalijom ima dvoje djece. Cijeli život bavi se muzikom, a veliku popularnost stekao je kao vokal Orkestra za svadbe i sahrane Gorana Bregovića. Nakon toga, postaje stalni član popularnog benda “Miligram”, a njegova neobična boja glasa i drugačija interpretacija kupila je fanove za sva vremena.

Svirate 12 instrumenata, jedan više od Željka Joksimovića. Da li biste mu izašli na crtu?

– Ha, ha… Vrlo duhovito. Sviram pristojno svih 12 instrumenata, ali daleko od toga da sam virtuoz. Glasom baratam bolje, tako da vam i usred noći mogu pjevati koji god hoćete žanr. “Maher” sam da djelić emocije prenesem uz pomoć gitare ili klarineta. Nikada se u društvu nisam latio gitare, ali kad sam sam znam i po šest sati svirati. Nemam neku posebnu pjesmu koju stalno sviram i slušam. Ni u kafani, u kojoj dugo nisam bio, ne naručujem neku specijalnu pesmu. Slušam i veselim se uz sve što kolege sviraju.

Možete li zamisliti kakav bi vam život bio da niste uplovili u muzičke vode?

-Vjerovatno bih i danas bio ženski frizer. Zahvalan sam Bogu što radim ono što volim, što mogu razveseliti publiku koja osjeća da joj se iskreno dajem. Uživao sam i u ulozi frizera, što i danas radim u rijetkim prilikama. Šišao sam Bregu sedam i po godina. Milijeva frizura je mnogo zahtjevna, tako da ima specijalnog frizera (smijeh). Danas šišam ženu, izvlačim joj pramenove… šta god poželi.

Izjavili ste da su žene voljele dolaziti u salon u kojem ste radili. Zbog vas ili vaših vještih ruku?

– Prije će biti da je zbog ovog drugog, ali volio bih da su dolazile i zbog mene. Mada, nikada nisam bio neki veliki frajer. I kao frizer davao sam sve od sebe da mušterija bude zadovoljna.

Kakva je danas situacija? Dolaze li na vaše nastupe zbog vas ili zato što dobro pjevate?

– Žena i ja se volimo kao dva đavola, jedno bez drugog ne možemo. Ona je svjesna da obožavateljke idu uz moj posao, ali samo dok se ponašaju kao fanovi. Možemo se slikati i porazgovarati, ali ništa više od toga. Nikada nije bilo neprijatnih situacija, a mislim i da neće jer imam sjajnu publiku. Ona dolazi na naše nastupe prvenstveno zbog dobre svirke, jer znaju da im je uz nas provod zagarantovan.

Kada biste se ponovo rodili, da li biste izabrali isti životni put?

– Rodio bih se ponovo kao pjevač. Ne bih tu ništa mijenjao, jer zadovoljan sam onim što sam do sada postigao. Imam divnu karijeru i porodicu, a vjerujem da moje vrijeme tek dolazi. Kada bi svaki čovjek radio ono što voli, ovaj svijet bi bio pristojnije mjesto za život.

senzacija.ba

Komentari

komentara