Ljubav i veze

Gubitak povjerenja među partnerima! – Kriza u vezi može biti dobra pouka

Napisao admin

Ma koliko da slušamo o dobrim i lošim stranama života, uvijek smo spremniji da prihvatimo one dobre, a loše, koliko god mi bili svjesni da su i one dio života, nekako nas uvijek iznenade. Čini se da je to razlog što skoro uvijek nespretno reagiramo na loše situacije koje obično zahtijevaju malo više promišljanja.


Foto:arhiva

Ako ovo prebacimo na polje ljubavi i bliskosti s voljenom osobom, stvari postaju još kompliciranije jer ljudi mnogo toga osim što podrazumijevaju, uzimaju zdravo za gotovo, puno i očekuju od voljene osobe. Kad se nešto od ovih očekivanja naruši, dolazi do gubitka povjerenja koje je prema psiholozima jedno od najvažnijih osjećaje među ljubavnim partnerima.

Događa se da su vas povrijeđenost i bol udaljili od partnera, ali kako vrijeme prolazi vraća vam se sve više dobrih stvari koje ste dijelili, a koje su postale važan dio vašeg života.

To vas zbunjuje jer ne znate kako dalje. S jedne strane je, pojašnjavaju psiholozi, neoprostivo narušavanje odnosa koje vam je partner priredio, bilo da je riječ o neslaganjima, lažima ili samoj prevari, as druge strane je osjećaj koji ne možete tako lako zanemariti, a koji se odnosi na osjećaj ispunjenosti i ljubavi koji ste imali ranije u vezi. Ipak, treba naglasiti da ima veza i odnosa koje je bolje ostaviti iza sebe, pogotovu one u kojima se jedan partner loše ponaša prema drugom i nema poštovanja.

Razumijevanje važnoga u vezi, pa i izvlačenje pouke iz bolnih situacija, trebalo bi vam pomoći u odluci da li ćete pokušati popraviti narušen odnos.

U trenutku kad je još sve svježe, možda će vam se učiniti da je nemoguće da se odnos popravi, ali prema riječima stručnjaka to je zato što osjećate pritisak da sve bude kao prije svađe.

Ako je problem među vama proizašao iz loše komunikacije, ili je nastao kao rezultat te loše komunikacije, onda imate prostora za ispravak jer ste točno izdefinisali problem, a rješavanjem istog se može graditi još bolji i kvalitetniji odnos.

Ipak, ako je riječ o nečem ozbiljnijem, zauzmite čvrsto svoj stav i mislite na svoju sreću, odnosno bolju budućnost. Najbolje je da se udaljite na neko vrijeme od partnera i pustite da vrijeme uradi svoje. Preispitajte se da li se vidjeti s tom osobom u budućnosti, ali i osluškujte dešavanja koja se tiču oboje. Ovisno o težini situacije, ukoliko vrijeme pokaže da je partner shvatio i ispravio grešku, možda druga šansa i nije tako loša, ali ako ne možete sebe zamisliti u toj vezi onda je najbolje da prekid bude trajan.

zenstvena.com

Komentari

komentara