Ljubav i veze

LJUBAV BEZ ROKA TRAJANJA – Briga Sirijca o njegovoj trudnoj supruzi

Napisao admin

Fotograf iz Berlina priča o zanimljivom događaju sa sirijskim izbjeglicama koji se desio na obalama Grčke. – Molimo te, skini ruksak sa ramena, rekli smo mladom sirijcu – izbjeglici, koji je…


Fotograf iz Berlina priča o zanimljivom događaju sa sirijskim izbjeglicama koji se desio na obalama Grčke, piše “Islamzivot“.

– Molimo te, skini ruksak sa ramena, rekli smo mladom sirijcu – izbjeglici, koji je nastojao da svojoj 8 mjeseci trudnoj supruzi šapne nekoliko riječi ljubavi i nahrani je polako sa jabukom.

– Koji ruksak?, rekao je, pomao zbunjeno. Pomažući svojoj supruzi, potpuno je zaboravio da na leđima ima ruksak koji je bio potpuno mokar i težio je oko 50 kg. Pomogli smo mu da skine ruksak. Njih dvoje su pakirani kao stoka stigli na obale Lesvosa u malom gumenom čamcu sa još 50 drugih izbjeglica. Čamac je zapeo na stjenovitoj obali i puknuo. Tako da su se morali popeti na strm liticu kako bi se spasili. Nevjerovatno teški ruksak nije bila jedina stvar koju je brižni muž nosio sa sobom. Također je nosio plastičnu stolicu za svoju trudnu suprugu.

Neka ga Allah Uzvišeni nagradi za njegov trud i podari spas i na ovom i na budućem svijetu.

cure.ba

Komentari

komentara