Ljubav i veze

Isprobajte ove trikove – 5 stvari kojima muškarac ne može da odoli

Napisao admin

Želite da vrelim izgledom privučete muške poglede? Isprobajte ove trikove…


Ljubavni par (Foto: Cure.ba)

On ne može da odoli…
Vatrenocrvenim usnama

Pored toga što izgleda neverovatno izazovno na svakoj devojci (pronađite idealnu nijansu na slikama levo), istraživanja pokazuju da crvena boja na usnama momcima ubrzava puls i podiže krvni pritisak, što ih uzbuđuje. Ali, postoji još jedan razlog zašto im je upravo ovaj trend neodoljiv! Ženske usne dobijaju tamniju boju u pubertetu jer nivo estrogena dostiže vrhunac, što ukazuje na to da je boja usana povezana sa plodnošću i, evolucijski govoreći, pronalaženjem pravog partnera. (Ovo nije jedini dokaz da je zavodljivost povezana sa plodnošću, nastavite da čitate!)

Savjet: Uradite piling usana kako biste ih omekšali i učinili još privlačnijim.

On ne može da odoli…
Rumenim obrazima

Ako vam nanošenje rumenila izgleda kao suvišan korak u šminkanju (ili koristite isključivo bronzer), uzmite u obzir ove činjenice pre nego što ga izbacite iz svog nesesera – dokazano je da muškarci devojke rumenih obraza doživljavaju kao veoma pouzdane i mile… a to su kvaliteti koje traže u partnerki za ozbiljnu vezu. Ubrzana cirkulacija takođe čini da izgledate sveže (zbog rumenih obraza) i opet, plodno – još dva dodatna podsvesna znaka za zavođenje, tvrde psiholozi.

Savjet: Za što prirodniji izgled nanesite rumenilo oko pola centimetra od nosa sve do slepoočnica.

On ne može da odoli…
Sjajnoj kosi

Muškarce magnetski privlači sjajna i bujna kosa! Ona poput svetleće reklame ukazuje na mladost i plodnost, stvari koje momci žele kod svoje idealne partnerke. Tretman u salonu ili kod kuće popuniće eventualne pukotine u vlasima i pružiti vašoj kosi zaslepljujući sjaj. Još jedan trik koji vam može pomoći – koristite šampone bez sulfata ili one koji su specijalno dizajnirani da kosi pruže veći sjaj.

Savjet: Kap ulja za negu kose oživeće vaše ispucale krajeve.

On ne može da odoli…
„Zadimljenom“ pogledu

Da li ste se ikada zapitali kako je Kleopatri pošlo za rukom da opčini tako moćne muškarce? Njene oči uokvirene crnom bojom sigurno su odigrale bitnu ulogu! Studije pokazuju da što je veći kontrast između boje očiju žene i kože oko njih, raste i njena ženstvenost i seksepil. Plus, ovaj trend čini da oči izgledaju dosta veće – karakteristika koju muškarci smatraju veoma privlačnom.

Savjet: Uokvirite oči crnom olovkom. Na spoljašnje uglove nanesite crnu senku, a zatim na sredinu kapka dodajte malo srebrne boje.

On ne može da odoli…
Seksi mirisu

Cvetni mirisi vekovima unazad poznati su kao izuzetno moćno oružje za zavođenje. Istorijski gledano, oni su bili odraz bogatstva (ruže su predstavljale znak plemstva) i zdravlja (u doba bubonske kuge ljudi su nosili latice cveća kako ne bi osećali miris bolesti). Ali najbitnije od svega, miris i emocije obrađuju se u istom delu mozga. To znači da će on, kad miris vašeg parfema u njemu izazove pozitivne vibracije, taj osećaj povezati sa vama.

Savjet: Parfem nanosite na gornje delove tela (vrat, kosu…) kako bi miris bio što bliže njegovom nosu.

cosmopolitan.rs

Komentari

komentara