Ljubav i veze

Kako žene podnose raskid – Žene poslije raskida

Napisao admin

Kako žene podnose raskid, kako reaguju i šta misle ? To je jako teško reći, jer se svaka žena razlikuje, ali na osnovu istraživanja, možemo da zaključimo ponašanje kod većinu žena.


ilustracija(Foto:arhiva)

Možemo da izdvojimo par stvari : 

Alkohol 

Nije nikakva tajna da većina nas ublažava naše emotivne i ponekad i fizičke bolove uz pomoč konzumiranja alkoholnih proizvoda.

Tako i kada raskinete s nekim, vaš mozak traži najbrže riješenje da ne osjeti bol, a to većinom završi u pretjeranom konzumiranju alkoholnih proizvoda. Ali ja bih lično savjetovao da ako planirate takvo nešto, barem da ostanete kod kuće.

Loše izražavanje i pisanje loših citata

Žene osjete potrebu da pričaju s nekim poslije raskida bila to prijateljica ili neka osoba koju nikad upoznala nije. To može biti i dobra i loša stvar, loša stvar je u tome što su zaboravile da se izražavaju, pa govore neke riječi koje nemaju smisla, dobra stvar jeste što izbacujete ljutnju/tugu iz sebe i uspostavljate nove kontakte. Neke žene se nisu rodile za pisanje/kopiranje citata, citat je kratka rečenica ili misao koja prenosi neku skrivenu i interesantnu poruku. Naglašavamo “Skrivenu i interesantnu”.

Facebook osveta 

Od pisanja statusa i izdvajanja pjesmi posvečene njemu, do špijuniranja i konstantno pregledavanja njegovih aktivnosti na mreži. Većina žena počne obračat pažnju na njegove aktivnosti i više nego kad su bili zajedno. Jednostavno njeno vrijeme za računarom se pretvori u “Facebook osvetu”.

Ovo su par stvari koje većina žena radi nakon raskida i dolaskom novijih tehnologija i mreža koje im pomažu u tome, nikako neće pomoći njihovim bivšim. 

Ali, kao sve u životu, i ova faza prolazi, kako vrijeme odmiče tako se interes i sve navedeno smanj

 

gracija.ba

Komentari

komentara