Ljubav i veze

Jeste li žderačica muškaraca? – Zašto imati samo jednog kad ih možeš imati toliko?!

Napisao admin

Tretirate li muškarce poput vrećice omiljenih bombona? Posežete za njima samo kada osjetite potrebu? Ako je tako, u opasnosti ste da postanete žderačica muškaraca.


Zavodnica (Foto: Cure.ba)

Sjedeći u uredu, Vanja uzima mobitel i šalje poruku dečku s kojim se viđa. Nakon toga piše flertujući e-mail kolegi s posla i traži svog bivšeg na fejsu. Ona je tipična žderačica muškaraca- Žena s različitim muškarcima u svom životu iz samo jednog razloga – da je zabavljaju onako kako se njoj sviđa i kad joj se sviđa. „Uvijek je u mom životu bilo više od trojice muškaraca”, kaže ona. „Imam jednog s kojim izlazim, jednog s kojim spavam i nekoliko sa strane s kojima flertujem sasvim nevino. Ne vidim zašto bi to bio problem. Zašto imati samo jednog kad ih možeš imati toliko?”

 

Multitasking

Tip žene koja ovisi o pozornosti muškaraca i ima nekoliko partnera za izlaske bit će obilježen nazivom „žderačice muškaraca”. Ali može li vas ta silna pozornost ostaviti s neugodnim osjećajem u utrobi? Kada izlazite s tolikim muškarcima i od svakog uzmete po zalogaj, ustvari nikada ne ogladnite do te mjere da krenete u potragu za potpunim obrokom, jednim muškarcem. Fokusiranje na brojne izlaske odvlače vam pažnju od potrage za dugom vezom. Takvim tempom mogu proći desetljeća i samo ćete u jednom trenutku postati svjesni da ste jedina djevojka u susjedstvu koja je još solo.

Vanja je tipičan primjer. Ona konstantno propituje može li bolje. „Bez obzira koliko čovjek s kojim sam bio seksi, zabavan, inteligentan ili izvrstan u krevetu, uvijek imam jedno oko otvoreno i snimam ima li što bolje, zgodnije, bogatije, napetije u blizini. Pretpostavljam da sam shvatila kako ‘Gospodin Savršeni’ ne postoji pa viđajući se s mnogo njih dobivam sve dobre strane svakog od njih, bez onih loših”, objašnjava Vanja.

Ipak postoji opasnost u ovakvom ponašanju. Što ako Vanja i slične žene između svih tih izlazaka i površnih odnos ne prepoznaju pravu stvar? Stalno držanje opcija otvorenima može dovesti do toga da netko stvoren za nju izleti iz njezina života. Možda će se usporedba činiti čudnom i površnom, ali to je poput kupnje cipela. Ne kupujemo par koji nam super stoji i udoban je jer nas zanima i ponuda u pokrajnjem dućanu, a onda se ipak vratimo na početak i kupimo prvi par.

Razlozi za takvo ponašanje prema vezama i muškarcima mogu biti različiti. Ana nam je priznala koji je njezin. „Moje je samopouzdanje bilo na najnižim granama kad sam nakon dvije godine veze prekinula s dečkom. Bacila sam se na izlaske svim snagama. Svaki put kada bi mi prišao novi muškarac, osjećala bih se snažnijom i privlačnijom. Sada s toliko muškaraca u svom životu ne mogu zamisliti povratak u ozbiljnu vezu. Previše volim tu pažnju.”

 

Lažna sigurnost

Žderačice muškaraca lako je prepoznati. Često nose odjeću koja puno toga otkriva, glasne su i sigurne u sebe i hvale se svojim podvizima. Ponosne su što ih toliko muškaraca smatra privlačnima, i to im daje lažnu sigurnost. Lažnu, jer na kraju svi ti muškarcima s kojima se viđaju više ne vide u njima nekoga s kime bi se skrasili jer previše je muškaraca prošlo kroz njihov život. Žderačice muškaraca stavljaju se u poziciju da ih muškarci ne poštuju te postoji opasnost da nikada neće naći onog „pravog”.

Kontroliranje porcija

Ako skužite da spadate u skupinu žderačica, morate se trenirati da ne padate na ukusne zalogaje koji ne traju dugo nego na hranu dugotrajnije kvalitete, tip muškaraca koji sporo izgara poput ugljikohidrata – jer možda nije zanimljiv poput super deserta na prvi pogled, ali je bolji za vas i od njega vam nikada neće biti muka.

Kada napokon shvatite da svi ti muškarci oko vas ustvari nisu materijal za nešto više, stvari će se promijeniti. Otkazat ćete sve sastanke i prestati flertovati. Proći će neko vrijeme, obično ne predugo i upoznat ćete onog pravog s kojim ćete poželjeti ostati do kraja života

cosmopolitan.hr

Komentari

komentara