Ljubav i veze

Sada se razumijemo – Otkrijte šta se zaista događa u glavama muškaraca

Napisao admin

Savjetnica za veze Julie-Anne Shapiro otkrila je novi jezik u svijetu muškaraca, tzv. 'menglish' kojim je ilustrirala kako spolovi različito doživljavaju komunikaciju.


Ljubavni par (Foto: Cure.ba)

Shapiro tvrdi da muškarci i žene imaju svoje načine komunikacije i različit jezik kojim govore u vezama.

1. Multitasking

Ne razgovarajte s muškarcem o važnim stvarima dok radi nešto drugo, jer oni uglavnom nisu sposobni za više radnji odjednom kao što to mogu žene. Na kraju neće obratiti pažnju na stvari koje ste željeli, a zapravo vas nije dobro čuo. Budite strpljivi i ostavite zasebno vrijeme za važne razgovore i rješavanje problema.

2. Pravilo 30 sekundi

Žene brže i lakše izražavaju svoje emocije i mišljenje od muškaraca. Kada ga tražite za mišljenje, strpite se 30 sekundi i pričekajte odgovor. Morate prihvatiti da muškarci jednostavno funkcioniraju na drugačiji način i treba im vrijeme da poslože u sebi što imaju za reći. Kada shvati da ga ne požurujete i ne prekidate potpitanjima, bit će fokusiraniji i spremniji za razgovor.

3. Muškarci moraju rješavati probleme

Jeste li se ikada našli u situaciji da mu govorite o lošim događajima na poslu, a on odmah ima nekoliko rješenja koja vas izuzetno nerviraju? Da, to je zato što muškarci dobronamjerno imaju potrebu rješavati probleme. Njemu je to olakšanje kao što je vama razgovor o problemima. Ako želite da vas netko samo sasluša, onda tako i recite.

4. Nemaju oko za detalje poput žena

Ako prepričavate neki događaj detaljno, pažnja će mu vrlo brzo splasnuti, jer nije sposoban pamtiti toliko detalja. On čeka najvažniji detalj pa ga neće doživjeti ako idete jako u širinu. S muškarcima treba komunicirati kratko i jasno i tada imate šansu dobiti njihov odgovor i reakciju.

5. Nitko ne zna čitati misli

Kad ne kažete što vas muči ili što očekujete, male su šanse da će vam partner čitati misli. To na kraju završi klasičnim durenjem partnerice i zbunjenim muškarcem koji ne zna što se dogodilo. Za početak, morate sami znati što želite i zatim to iskomunicirati s partnerom.

6. Bitno je da ga cijenite

Svaki zaljubljeni muškarac uložit će puno truda da djelima pokaže partnerici koliko mu je stalo. No ako mu ne pokažete da cijenite njegov trud, osjećat će se pomalo izdano i prestat će se truditi. Na kraju ćete i sami biti frustrirani i pitati se zašto mu nije stalo. Stoga je bitno da i oko ovoga aspekta veze komunicirate s partnerom i kažete mu koliko cijenite njegov trud oko vas, obitelji i ostalih obaveza koje ispunjava.

7. Briga za obitelj

Muškarcima je usađen osjećaj brige za obitelj i voljene te se malo koji alfa mužjak vidi kao kućanica koja ne zarađuje. Današnja su vremena takva da većina žena također zarađuje, ali ni ne pomišljajte da to pravo oduzmete svom muškarcu jer ćete ga uvrijediti.

8. Žele pomagati

Ne dozvoljavate mu da vam pomogne s malim stvarima poput otvaranja vrata ili nošenja vrećica… Pomislit će da ga namjerno odgurujete od sebe. Ako želite da radije pomogne oko nekih drugih stvari, slobodno mu to i recite. Generacije i generacije muškaraca odgajane su tako da moraju pomagati ženama jer su one slabiji spol te zaista ne znaju drugačije.

9. Sreća je bitna

Ako vas sluša kako ste stalno nezadovoljni i nesretni, prestat će se truditi da vas usreći. Počnite vjerovati da neke stvari radi zato da biste vi bili sretni i ne predbacujete kada zaboravi pokoju sitnicu.

10. Idealna žena uvijek ima samopouzdanja

Sve su žene opsjednute svojim izgledom, poslovnim uspjehom ili majčinskim izazovima. Kada to pređe u ozbiljnu opsesiju i frustraciju, većina muškaraca razočarana je što partnerici toliko nedostaje samopouzdanja, posebno jer oni imaju drugačije viđenje svega toga. Vratiti samopouzdanje najvažnije je zbog same osobe koja ga je izgubila, ali i zbog ljudi koji je svakodnevno okružuju, jer je s vremenom moguće da se i njihova percepcija promijeni na gore.

tportal

Komentari

komentara