Ljubav i veze

Ma koliko voljeli partnera – Stvari koje ne smijete tolerisati u vezi

Napisao admin

Neprihvatljive stvari u vezi ponekad su veoma očite. No, dok biste osuđivali druge koji tolerišu laganje, prevaru, pa čak i fizičko nasilje, sve se promjeni kada se nešto od toga događa vama.


Ljubavni par (Foto: Cure.ba)

Stoga, ma koliko voljeli partnera, nikada nemojte zaboraviti da biste sebe trebali voljeti malo više. Donosimo vam nekoliko stvari koje nikako ne biste trebali tolerisati u vezi.

Nasilje – Sasvim razumljivo, nasilje je na prvom mestu stvari koje nikako ne biste trebali tolerisati u vezi. Za nasilje nema opravdanja, pa stoga na prvi znak nasilničkog ponašanja okončajte vezu, ne pružajući partneru drugu šansu ili priliku za izgovore.

Varanje – Nakon što saznaju da ih je varao, neke žene partneru odluče pružiti drugu priliku. No, ako niste jedna od onih koje mogu preći preko prevare i nikada je više ne spomenuti, nemojte tolerisati preljubu.

Verbalna agresija – Verbalna agresija najčešće se ne smatra toliko ozbiljnom kao fizička, ali bi svakako trebala biti uključena među stvari koje ne biste trebali tolerisati u vezi. Vikanje i vređanje su znak za uzbunu. Ako se takvo ponašanje nastavi i nakon što mu jasno kažete da vam smeta, prekinite takav odnos.

Flertovanje – On će se okrenuti za lepom ženom, baš kao što ćete se vi okrenuti za zgodnim muškarcem. To je činjenica i u tome nema ničeg lošeg. No, ako vam flertovanje smeta, onda mu to jasno i kažite. Ako i nakon toga nastavi flertovati, možda ćete neko vreme to i moći tolerisati, ali vremenom ćete shvatiti da preko toga ipak ne možete preći.

Nejednakost – U vezi bi se oba partnera trebala podjednako truditi. Ako vi konstantno dajete 90 posto, a vaš partner 10%, takva veza nema budućnosti. Nemojte trpiti lenost i partnera kojem ni do čega, pa ni do vas, nije dovoljno stalo da bi se potrudio.

Udaljavanje od porodice i prijatelja – Neki muškarci svoje partnerke nastoje odvojiti od porodice i prijatelja kako bi sa njima što lakše mogli manipulisati. Udaljavanje može biti toliko suptilno da nećete ni shvatiti šta se događa. Čim primetite da vas želi odvojiti od dragih ljudi, udaljite se od njega.

Laganje – Laži nikada ne biste trebali tolerisati u vezi. Naravno, ne mislimo na sitne laži poput onih koje izgovore kada ih pitamo da li su primetili da smo se ošišali. Dok se sitne laži mogu tolerisati, one krupne laži o prošlosti svakako ne mogu. Muškarcu koji laže jednostavno se ne može verovati.

zenskikutak.rs

Komentari

komentara