Ljubav i veze

Rast kose – Maske za kosu od luka

Napisao admin

Postoje mnogi kuhinjski sastojci koji se koriste za ljepotu.


Luk (foto: cure.ba)

Luk je naprimjer jedan od kuhinjskih sastojaka koji se koristi za njegu kose. Jedan je od kuhinjskih sastojaka koji je pokazao učinkovite rezultate u povećanju rasta kose. Prema tome, luk možete iskoristiti za razne maske za kosu. Maske za kosu od luka povećavaju rasta kose, rješavaju probleme sa tjemenom i opadanjem kose. U nastavku pogledajte nekoliko takvih maski.

Sok od luka

Iscijedite sok iz luka i primjenite ga na kosu. To je jedan od učinkovitih maski za kosu koji može izliječiti probleme sa opadanjem kose i koji može poboljšati kvalitetu kose.

Maslinovo ulje

Možete pomiješati sok od luka sa maslinovim uljem i primijeniti smjesu na tjeme kako bi se izliječili od peruti i suhog tjemena. Ova maska za kosu je također dobra za liječenje neposlušne i suhe kose.

Pivo

Kada se pivo pomiješa sa sokom od luka, dobijate masku za kosu koja može omekšati vašu kosu i učiniti je sjajnom.

Kokosovo ulje

Ova maska za kosu je vrlo učinkovita za povećanje rasta kose. Masirajte kosu s kokosovim uljem i sokom od luka i ostavite 30 minuta.

Skuta

Pomiješajte sok od luka sa skutom i primijeniti ga na kosu i vlasište. To ne samo da će izliječiti opadanje kose, već će vam pomoći da dobijete svilenkastu i sjajnu kosu.

Med

Mješavina soka od luka i meda će vam pomoći da povećate rast kose i izgladite kosu.

Rum

Potopiti luk u šoljicu ruma i ostavite preko noći. Ujutru primjenite mješavinu na kosu. Ova maska će povećati rast kose.

Limun

Mješavina soka od limuna i soka od luka je učinkovita maska za kosu koja može izliječiti opadanje kose i perut.

 

ljepota.ba

Komentari

komentara