Ljubav i veze

Oženjeni muškarac-bitna mi je ljubavnica ali nikada ne bih ostavio ženu iz par razloga

Vjenčanje - Ljepotaizdravlje.ba
Napisao H. H.

Ako je ljubavnica manje važna, toliko da zbog nje ne biste napustili suprugu – zašto je onda potrebno da je imate. Zar je toliko teško biti vjeran samo jednoj ženi. Ovo su neki od razloga zašto muškarci i pored ljubavnice i dalje ostaju sa suprugom u braku.

1. Razvod je težak: Svako od nas poznaje bar jednu osobu koja je prošla kroz period razvoda. Svako bi da izbegne razvod, ukoliko je to moguće, jer nije lako staviti tačku na jedan period u životu i rastati se sa osobom koju ste nekada mnogo voleli i sa kojom ste imali nameru da provedete život.

Razvod stvara osećaj ličnog neuspeha i nameće pitanje: Kako su ubijena ona predivna osećanja sa početka? Čak i kada razmišljanje ne ide u tom pravcu, advokati, troškovi, davanje objašnjenja i istresanje „prljavog veša“ pred nepoznatim ljudima (sudijama i advokatima) i podela imovine je nešto o čemu biste definitivno morali da mislite u nekoliko narednih meseci ili godina!

Na samu pomisao na sve prethodno navedeno, većina muškaraca odluči da ipak ostane tu gde jeste-pored svoje supruge. 2. Faktor rizika: Šta ako nakon mukotrpnog procesa razvoda muškarac shvati da je pogrešio i poželi da se vrati svojoj ženi? Da li je ljubavnica zaista bolji izbor ili se to samo tako čini?

Ova pitanja motivišu muškarce da odustanu od preduzimanja koraka napred- nesigurnost da li je to korak napred ili dva nazad. U ljubavnicama muškarci traže ono što misle da njihovim ženama ili u odnosu sa ženom nedostaje. Početak je uglavnom sladak i predstavlja pravo osveženje,piše Pult

Međutim, u svakom odnosu nešto nedostaje. Našavši nešto što trenutno nedostaje, postoji mogućnost da se na drugoj strani izgubi mnogo više. Svest o tome vraća nazad. 3.Deca i osuda društva: Ukoliko su u braku rođena deca, stvar se dosta komplikuje.

Ukoliko je muškarac vezan za svoju decu, sama pomisao da ih izlaže stresu i da ih manje viđa, predstavljaće pakao. Mnogi brakovi opstaju samo zbog dece, pri čemu su roditelji spremni i da zanemare sopstvenu sreću. S druge strane, ostaviti decu zbog druge žene, apsolutno je neprihvatljiv oblik društvenog ponašanje.

Oštra osuda i pritisak okoline je nešto sa čime bi muškarac morao da se nosi. Da li je u stanju? Nikada nije kasno da se nesuglasice i konflikt reše. Potrebna je volja, strpljenje, pokušaj stavljanja u položaj svog partnera, razumevanje, praštanje, ali je sama želja za prev

Komentari

komentara