Ljubav i veze

Pravila savršenog prvog sastanka koja su odavno zastarjela

Napisao H. H.

Proljeće je u punom zamahu, a to je vrijeme romantičnih druženja u kafićima i večernjim šetnjama parkom

Podsjećamo se na tradicije prvog sastanka, koje su odavno prestale da budu relevantne u eri lajkova:

Muškarac bi trebalo da prvi pozve na sastanak

Zaboravite majčinu opomenu: ako djevojka pozove nekog na sastanak, to ne znači da je u ekstremnom očaju. Možda će vam biti neugodno, ali stara izreka kaže: bolje je uraditi i žaliti nego žaliti što nije učinjeno.

Haljine i štikle – garancija uspjeha

Elegantna frizura, moderna odjeća i besprijekorna šminka – sve to igra sekundarnu ulogu. Glavna stvar je da izgledate kao vaš avatar sa društvenih mreža, inače vas tip jednostavno neće prepoznati. Ostavite usku haljinu i cipele sa visokom petom kod kuće i slobodno odaberite udobniju odjeću. Ali osmijeh ponesite se sa sobom – biće vam od koristi na prvom sastanku.

Nema spornih razgovora

Politika, finansije, se*s, religija – sve ove teme se mogu raspravljati na prvom sastanku. U suprotnom, kako znati međusobne preferencije i stavove? Istina, bolje je da to uradite sa oprezom – jasno raspravljajući svoju poziciju i pažljivo osluškujući mišljenje partnera. Inače, romantični sastanak će se pretvoriti u svađu. Sumnjamo da je to upravo ono što vam je potrebno.

Poljubac na prvom sastanku – znak lošeg ukusa

Prošla su vremena kada se poljubac na prvom sastanku smatrao neozbiljnim ponašanjem. Ako ste se dobro proveli zajedno, i čini se da ste tokom ovih nekoliko sati imali emotivnu vezu, zašto ne biste povjerovali svojim osjećanjima. Recite mu o svojim utiscima o večeri i priznajte da želite da završite ovaj divan dan poljupcem. Možda ne zvuči baš romantično, ali na ovaj način, sigurno nećete prekršiti lični prostor druge osobe.

Prijedlog da se račun podijeli zvuči ponižavajuće

Trenutak plaćanja je stresan, ne samo za vas, već i za vašeg partnera. Nemojte se plašiti da ponudite momku da platite za sebe, ako mislite da će biti korektnije. Najvjerovatnije, vaš partner će cijeniti vašu inicijativu i poštovati vašu želju za nezavisnošću.

Vrijeme je naš najvrijedniji resurs

Uvažite svoje slobodne sate i slobodne sate partnera. Ako shvatite da vas ništa ne vezuje za tu osobu i da definitivno nećete ići na drugi sastanak, bolje je odmah nagovijestiti, piše “Ženski magazin“.

Komentari

komentara