Ljubav i veze

Pola godine bez Milene Dravić: Pamtimo je po velikim ulogama i po još većoj ljubavi sa Draganom Nikolićem

Milena Dravić - Pulsonline
Napisao H. H.

U karijeri dužoj od 50 godina snimila je 90 filmova

Danas će svi oni koji su voleli Milenu Dravić obeležiti pola godine od kada se filmska diva upokojila. Inače, Milena je preminula u 79. godini nakon teške bolesti, piše “Telegraf.rs“.

Glumica Milena Dravić preminula je 14. oktobra 2018. godine, a sahranjena je u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju pored supruga Dragana Nikolića.

Jedna je od najvećih glumica koje su imale Srbija i Jugoslavija. U karijeri dužoj od 50 godina snimila je 90 filmova, a najpoznatiji u kojima je ostvarila ulogu su, između ostalih, “Prekobrojna”, “Ljubavni život Budimira Trajkovića”, “Kozara”, “Bitka na Neretvi”, “Una”, “Rad na određeno vreme”, “Nije lako sa muškarcima” i “Zona Zamfirova”.

Filmska, televizijska i pozorišna glumica Milena Dravić, od svoga prvog filma “Vrata ostaju otvorena” – koji je kao tinejdžerka 1959. snimila pod rediteljskom palicom izuzetnog, pokojnog Františeka Čapa, češkoga emigranta stalno nastanjenog u Sloveniji – izrasla je u miljenicu gledalaca. Svojim šarmom i spontanošću se nametnula, pa ubrzo snima i brojne druge filmove.

Komentari

komentara