Ljubav i veze

“DAJ MU MALO, RIJETKO i NEVOLJNO”: Savjeti za žene iz 1894. su nešto što će vas nasmijati!

Napisao H. H.

Iako autorica nije imala namjeru da bude smiješna, njena knjižica “Uputstva i savjeti za mlade nevjeste” iz 1894. danas nasmijava mnoge.

Voljena žena velečasnog L. D. Smitersa, kako je Rut Smiters nazvala samu sebe, mladim ženama pojašnjava ponašanje tokom se*sa, šta da očekuju i kako da spriječe snošaj. Mlade su prikazane kao neiskusne djevojke, a muškarci kao predatori koji bez se*sa ne mogu da žive, piše “Espreso“.

Ženama se savjetuje da “moraju izdržati” jer će tako zadržati muža, imati sigurnu budućnost i dobiti djecu.

Se*s dva puta sedmično je u početku braka sasvim dovoljan, a na ženi je da se potrudi da tu brojku vremenom smanji. To može uraditi glumljenjem glavobolje ili neke bolesti, a može se i praviti da spava dubokim snom.

Ukoliko želi da je poljubi u usta, svakako bi bilo poželjno da okrene glavu tako da mu usne završe na njenom obrazu. Dobra prepreka je i započinjanje svađe sat vremena prije mogućeg snošaja. To će ga sigurno ohladiti.

Muškarca, po ovoj knjizi, ne bi trebalo ohrabrivati na se*s, jer bi ga oni željeli praktikovati svaki dan. Žene se upozoravaju da su oni “po prirodi perverzni” i svakakve ideje im mogu pasti na pamet. Posebno oprezne žene bi trebale biti kada su abnormalne poze u pitanju i korišćenje usta na raznim dijelovima tijela.

Golotinja, priče o se*su, gledanje fotografija i crteža koji prikazuju ili sugerišu se*s “su odvratne navike koje će muškarac vjerojatno steći ako mu je to dopušteno”.

Ako do se*sa već dođe, žene bi trebale da pripaze da to rade u mraku. Uz to, dobro bi bilo da nose debele spavaćice koje ne skidaju sa sebe. Važno je prije i tokom samog čina “mirovati što je više moguće” i ne ohrabrivati muškarca još više.

Savjet ženama je da ne pomažu suprugu da dođe do kreveta po mraku jer, uz malo sreće, može pasti i povrijediti se, a to je dobar izgovor da se*sa ne bude. Ali, ukoliko ipak uspije i pokuša da se zavuče pod njenu spavaćicu, jedan od izgovora mogao bi biti: “Moram u kupatilo”.

Napominje se i kako pametne žene moraju same težiti usavršavanju metoda odbijanja i obeshrabrivanja supruga od se*sa.

– Do pete godine braka taj “nemili događaj” treba svesti na jednom mjesečno, a do desete godišnjice bi većina žena trebala da uspije da se*s potpuno izbaci iz spavaće sobe. Do tada većina vjenčanih parova već ima djecu i nema potrebe za time – napisala je ova supruga metodističkog pastora.

Njen sažeti savjet glasi ovako: “Jedno kardinalno pravilo braka je to da se nikada ne smije zaboraviti: daj malo, rijetko i, prije svega, nevoljno”.

Komentari

komentara